Keuring Nieuwe Pekela

Vandaag de gezellige clubshow in Nieuwe Pekela gehad. Altijd prachtige locatie en super ontvangst en heerlijk lunchen in Klaus’ Snackcorner (vooral als je iedere dag thuiswerkt is een broodje kroket een heerlijke lekkernij šŸ™‚ ).

De lammetjes van mijn moeder deden het weer goed en vooral op maatverhoudingen, type en ras scoren ze hoog en resulteerde in voor de bruinbonte Linda 46 1A, de bruine Linda 45 1B en de bruinbonte Linda 44 een 1A. Prachtige resultaten.
Mijn lammetje Showgirl toevallig net filmpje van gezien en dan was ze vandaag toch te lauw aan de band qua attentheid en ook terecht bemerking op de benen, een 1C plaats was er voor haar. Maar zeker ook lof voor het mooie type en conditie (conditie en vooral de super korte beharing is zeker erfelijk).
Bij de jeugdgeiten de zwarte Lissa van Carpe Diem, ze mocht in haar rubriek op de 1B plaats met goed commentaar en dat ze dicht bij het kopnummer zat en in haar rubriek was ze nog ietsje timide. Smiddags had zij het voordeel dat we in NN alle 1A’s en 1B’s tegelijk laten terugkomen en toen deed ze geen misstap en ging ze er vol voor. Met het prachtige resultaat het reserve kampioenschap (achter een andere 1A die kampioen en dagkampioen werd). Prachtig resultaat en kijk hier eens, een prachtige kleindochter van Julene vind ik met veel jeugd en mooie maatverhoudingen…

Lissa-pekel
Lissa van Carpe Diem – Nieuwe Pekela

Als laatste in de rubriek mocht Saline en daar ben ik wel een beetje klaar mee, thuis showt ze wel soepeler, maar op de keuring gaat ze wat stugger door de ring en dan de lendenen te erg gespannen en dat ontsiert het hele fraaie type van haar. Ze mag eerst weer verder in de fokkerij, want ze is veel te mooi om weg te doen en ook qua karakter thuis zo lief en altijd zo attent in het hok. Echt een genot om dit soort dieren te hebben en wat ik vandaag ook weer gehoord heb. Keuring is maar paar keer per jaar en thuis genieten is iedere dag! En dat doe je zeker van en met deze geit.

Volgende week de bokkendag en daar mag ik als keurmeester in het midden staan, erg veel zin in en vooral dat er dan weer eens een landelijke activiteit is en dat we veel potentiĆ«le fokbokken eens bij elkaar zien. Tot zaterdag voor velen denk ik! šŸ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven