Geslaagde clubkeuring te Zuidlaren

Afgelopen zaterdag weer een kleine gezellige clubkeuring in Zuidlaren gehouden. Motto was eigen leden en ‘besloten’ en nadeel is wel dat je dan niet veel publiek hebt, maar het voelt wel lekker vertrouwd en met 17 inzenders (helaas waren paar eigenaren zelf om verschillende redenen afwezig) en 98 dieren, was het echt een volwaardige show en veel kwaliteit.
Op de kwaliteit bij de jeugd had corona geen vat gehad, gemiddeld hele hoge kwaliteit bij de lammetjes en jeugdgeiten. Mooie rubrieken en de organisatie had een dilemma met de lammetjes. 44 lammetjes waren er ingeschreven en omdat we maar 1 per inzender per rubriek doen en het qua leeftijd en alles ook goed verdeeld moest worden, waren er 9 rubrieken van 5 dieren (eentje van 4 dus). Om de lammetjes meteen te verdelen in jongste en oudste en dan maar 22 lammetjes in een klasse, is ook te weinig. Maar in Noord-Nederland hanteren we de regel dat iedere 1A en 1B meteen mag meedingen naar de kampioenstitels en dit werd wel heel vol in de kampioensrubriek en was het leuren wie allemaal met de lammetjes konden lopen.

Linda44Zuidlaren
Linda 44 van de Kuzemer

De uitslagen voor onze stal waren weer heel fraai. Drie lammetjes mee en twee keer 1A en een 1B achter het fraaie kampioenslammetje. Alle drie kregen lof op hun fraaie type en jeugduitstraling. Nu nog even de laatste kracht er in (pubertijd?) en dan kunnen ze hopelijk de volgende keer weer zo goed lopen. Deze foto’s zijn gemaakt door Reina, bedankt!

ShowgirlZuidlaren
Showgirl van Carpe Diem

Bij de jeugdgeiten had ik alleen de zwarte Lissa bij me en die stond ook in een prachtige rubriek en ook weer achter Sjouke van der Veen die zijn dieren er perfect voor had staan en een schitterend type op zijn dieren heeft, geen schande om daar achteraan te lopen. In de kampioensrubriek liepen er volgens de keurmeesters ook drie jeugdgeiten nog net uit en werd mijn zwarte ook naar binnen geroepen, maar was ze wel net de derde en dus zonder titels. Dat vind ik totaal niet erg, twee fraaie kampioensdieren en Lissa doet dus goed mee, dat is het belangrijkste.

LissaZuidlaren
Lissa in de rubriek

Bij de jongere geiten ook weer eentje en dat was Saline en die liep ook weer 1A en ook geroemd vanwege haar fraaie type en vooral schitterende voorhand. Later op de dag reserve kampioen (zoals vorig jaar ook), en super blij mee.

SalineZuidlaren
Saline van Carpe Diem

Bij de oudere geiten de zwartbonte Linda 36. Ook een fraaie 1B in een beste rubriek.

Al met al een gezellige geslaagde dag en super dat de keuringen nu weer wat begonnen zijn en je weer met de collega fokkers face to face kunt praten en je de dieren ook weer kunt bewonderen en zelfs kunt vergelijken met elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven