Recente reacties

Super geslaagde Nationale Keuring

Afgelopen zaterdag was de Nationale geitenkeuring en wat was dat een succes voor onze stal, waarin twee ‘fokkerijen’ zich huisvesten. De fokkerij van mijn moeder met de bekende bonte Linda’s en mijn Carpe Diem dieren. Eerst moest ik met drie Linda lammetjes in de rubriek en de eerste was de mooie bonte Linda 46 (BZN 100, let op, 100 en niet 102!) en deze liep al een prachtige 1A, ze is een echte Linda en die zijn in de jeugd niet altijd even luxe, dat komt dan vaak met de jaren. Ze kreeg haar complimenten voor de zeer correcte bouw en uitstekende benen. Vervolgens de bruine Linda 45 (wel BZN 102), helaas niet bont, maar ze is te goed om weg te doen (en in de kudde vind ik dit wel leuk en lijkt ze net een Carpe Diem, dus geen probleem mee ­čÖé ). Deze had al meer fans en vooral met een rustige show (waarom altijd dat gedraaf door de ring?) heeft ze ook goede benen en toch attent door de ring en een heel apart luxe fijn type er op, daarmee kwam zij in een prachtige rubriek ook op kop.

Linda45nat

Linda 45 – Nationaal Reserve Kampioen middelste geitlam

Vervolgens haar bonte zus Linda 44, welke ik vanaf de geboorte het mooiste lammetje in de stal vond en eigenlijk nog en dat kwam er nu wel uit. Een geitje die met veel allure door de ring gaat en prachtige (perfecte?) verhoudingen laat zien. Duidelijk meer beenlengte dan borstdiepte en dit willen we bij een lammetje graag zien. En qua lengte duidelijk wel een rechthoekmodel, maar niet meteen die enorme lengte laat zien. Tevens ook qua lichaam echt heel mooi voor een lammetje van februari. Niet diep en niet zwaar, maar toch zie je de hele mooie welving in haar ribben/middenhand en zie je van bovenaf al de mooie peervorm er op komen, wat nog mooi gepast is voor een lammetje. Natuurlijk is zij ook niet perfect, maar dat geeft niet, de perfecte geit bestaat toch niet zeggen we? Ook zij eindigde in haar rubriek vooraan en toen ontstond de situatie dat van de vijf rubrieken middelste geitlammeren, drie geitlammeren van De Kuzemer mochten aantreden. Ik werd bijgestaan door Jacob en Bertus en ik hoorde van velen al dat de bruine Linda 45 de meeste kans had, maar zelf vond ik de bonte Linda 44 ook aansprekender. Maakt niet uit, qua lopen is Linda 45 ook wat moeilijker en aangezien die ook voor haar zusje moest lopen, was het ’tactischer’ dat ik Linda 45 voorbracht en Bertus mocht mij achter mij aan met Linda 44 en dat deed hij super en zo werd Linda 44 de kampioen en Linda 45 pakte nog de dubbelslag door de reserve titel te pakken. Wat een beleving en helaas is de Nationale te ver voor mijn moeder, maar ik kan u verzekeren, ze geniet er nog echt van en ze mist de geiten thuis vooral het meest!

Linda44Nat

Linda 44 – Nationaal Kampioen middelste geitlam

Vervolgens mocht ik met mijn twee Carpe Diem dieren. Het bruine lammetje Showgirl, bij de oudste geitlammeren en ook BZN 102, en zij stond er ook mooi qua conditie voor en wilde gemakkelijk showen en ook zij mocht 1A lopen. Wat een successen en wat een complimenten voor de dieren kreeg ik al in de pauze van medefokkers. Dat zijn en blijven toch de mooiste complimenten en vind ik veel belangrijker dan vooraan lopen of een kampioenschap. Dat is allemaal maar zo betrekkelijk en zo’n kort tijdsbestek, de echte eer en erkenning komt van de medefokkers vind ik. Na de pauze mocht ik gelukkig nog paar rubrieken wachten en mocht de zwarte Lissa van Carpe Diem (vader Topolino 100) haar kunstje laten zien en daar was ik van te voren zelfs zenuwachtig voor. Ze had haar seizoen mooi opgebouwd met Zuidlaren al meedoen voor de titels, Nieuwe Pekela reserve kampioen en nu had ik haar volgens mij ideaal in balans en nog beter, haar show werd tijdens het seizoen beter (even paar keer thuis ook nog goed mee geoefend). In een beste rubriek kwam zij ook op de 1A plaats en zo had ik alle vijf dieren die ik bij me had op de 1A plaats. Ongekend, want door alle jaren heen is het echt moeilijk om een 1A op de Nationale te bemachtigen en lukt het mij tot dusver nog niet zo vaak en dan op 1 dag ineens al je dieren? Dit monsterstukje zal ik zo maar niet herhalen. Maar de koek was nog niet op, want ook Lissa mocht nog voor de titels en er liepen best veel mooie jeugdgeiten en vooral veel mooie zwarte jeugdgeiten. Groot was de vreugde bij mij, toen ze uitgeroepen werd tot de kampioen en tijdens de ereronde, waar bijna iedereen tegenwoordig maar amper een halve rubriek ‘rondgaat’ en dan uit de ring verdwijnt, was ik zo blij dat ik nog een vol rondje door gelopen heb en met veel plezier het applaus in ontvangst heb genomen (het voelde echt oprecht en wat een heerlijk gevoel is dat dan, kan ik gewoon eerlijk in zijn). Wat een dag en nu nog een keuring in Stuifzand, maar daar beginnen we gewoon weer met niets en geen enkele garantie en zal ik niet raar kijken als daar de concurrentie mij weer te slim af is. Over de bokkenkeus zal ik binnenkort wat meer vertellen en er staat al wel een deklijst ingevuld, dit is zeker niet vast, want beide bokken spreken me ontzettend aan!

LissaNat

Lissa Nationaal kampioen jeugdgeiten

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.