Els is lekker

Vorige week eindelijk de ramen in het geitenhok. Aan de achterkant zitten al twee grote velux dakramen in, dus donker was het zeker niet in het hok, maar ja, een raam heeft meerdere functies en natuurlijk ook van binnen naar buiten kijken en andersom en ook qua afwerking lijkt een hok pas echt af als er ook wat ramen in zitten. Zie hier het resultaat en het is nog veel lichter in het hok geworden.

Geitenhok_26nov2015
Geitenhok 26 november 2015

Vorige week klaagde ik over de slopers van mijn mooie hok en vooral Junia wint dat met afstand. Tijdens de super gezellige autorit met Sil Dekker naar de NFD vergadering had ik er ook met hem over en hij had een goed idee. De geit is van nature niet echt een graseter, maar veel meer blad en boomschors. Als een geit de kans krijgt, zal ze daarom ook altijd meteen op blad en takken afgaan en vandaar dat ze ook zo graag aan hout knagen. Sil kwam met het idee om gewoon wat takken in het hok op te hangen of iets dergelijks. Toevallig hadden we laatst net wat bomen gesnoeid en de dikke takken had ik laten liggen om in de toekomst op te fikken, maar nu dus maar een andere bestemming. Ik had de keus tussen Berk en Els en heb van beiden maar een tak aan de hooiruif van Junia vastgeknoopt. Eerst maar eens zien wat ze er van vindt. Dit is het resultaat nadat ze er nu 1 dag hangen. Toch duidelijk de voorkeur voor Els dus ­čÖé

elstak
Els is lekker

 

2 gedachten over “Els is lekker”

 1. Hallo Hilko,

  En hoe staat het met het hooi, zo te zien heeft ze hier ook geen trek meer in.
  Dus wees maar zuinig op je elzen, voor je het weet zit je op een kale vlakte.

  Groeten Marinus.

  1. Hoi Marinus,

   Ik had net gevoerd, dus de ruif net vol. Ja, straks vreet ze haarzelf nog een weg naar buiten. Gelukkig is ze de enige die het echt doet en haar dochter Cisca een beetje (die heeft ook geen aangenaam karakter). Dit wordt volgend jaar zeker een belangrijk onderdeel van selecteren. Als ik in het hok bij de dieren ben (en ben daar vaak ­čÖé ), dan wil ik daar genieten en me niet ergeren aan een geit (en/of haar gedrag).
   De berketak heeft ze vandaag goed onderhanden (eh, in de bek dus) genomen. En in de hooiruif ligt ook nog een mineralenliksteen, speciaal voor geiten. Toch verveling?

   Gr. Hilko

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven