Wintertijd

De klok gaat naar wintertijd en wij hebben het aantal geiten ook gereduceerd naar zeven en zijn ‘winterklaar’. Dit is precies het aantal dieren als we ook hokken hebben. We hebben nog wel een noodhok (bokkenhok?), maar daar is het met winterdag koud en geen drinknippels. Vorige jaren hebben we paar keer paar extra dieren aangehouden en dan moest er in het lammerseizoen al meteen geselecteerd worden en dat vind ik niets. Je zit eerst lang te wachten wat voor lammetjes er uit komen en dan moet je meteen selecteren. Zo moest Geesje vorig jaar ook meteen ‘weg’, omdat ze maar 1 bokje had gebracht en ik natuurlijk erg hoopte op nog een geitje uit haar.
Ook omdat volgend (voor)jaar alle verhuizingen en verbouwingen gepland staan, is het wel erg lekker dat je gewoon met 7 geiten de winter in gaat en die gewoon kunt laten lammeren en dat je tijdens de verbouwing van het geitenhok ook niet met al te veel dieren zit. Als het allemaal goed gaat, dan komen er vast weer paar geitlammetjes bij en dan zit ik volgend jaar zo op de gewenste 10 geiten. Ik heb trouwens voor mijn Carpe Diem lammetjes al een geitennaam bedacht, hoeven we daar volgend voorjaar ook niet eens meer over na te denken 🙂 (en De Kuzemer lammetjes ook niet, die krijgen heel origineel weer een volgnummer).

We hebben op dit moment 1 oudere geit, 4 jeugdgeiten (allemaal Topline 22) en dan 2 lammetjes van Pedro. Ze zitten sinds vanmiddag weer lekker in een dikke laag fris stro en tijdens dat ik de hokken aan het uitmesten was, waren ze nog lekker buiten en zo lang het dit weer blijft, mogen ze iedere middag nog lekker naar buiten. Wintertijd of niet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven