Zoek de zon op

De laatste jaren ga ik met mijn vriendin in oktober/november even op vakantie en zochten we de zon op. Zo zijn we paar jaar geleden naar Cran Canaria geweest en vervolgens twee keer naar Turkije. Dit jaar liep allemaal even anders en aangezien we ook al weer in het bezit zijn van twee huizen. Ja, dit heeft ook nog niet iedereen meegekregen. We hebben het huis in Oostwold (weer) gekocht. Het huis waar mijn moeder nu woont en waar de geiten ook staan. Mijn moeder woont er nog tot ongeveer volgend jaar maart en dan gaat ze in een nieuwbouw seniorenwoning in Ureterp. Vervolgens willen wij dan een verbouwinkje doorvoeren voor ons en voor de geiten en dan wordt het weer echt genieten met de geiten ’thuis’ in Oostwold.
Ja, dat allemaal voor de geitenhobby, want anders waren we echt niet verhuisd. Dan hoor je wel eens van personen dat ze zoveel voor de hobby doen, maar als ik dan kijk wat bij ons allemaal afgestemd wordt voor de geitenhobby; de vakanties (zo goed als niet), de auto (station voor de keuringen om alles mee te nemen en dikke motor er in om met de aanhanger nog voldoende vermogen te hebben), en nu weer het huis puur alleen om de geitenhobby te kunnen blijven uitoefenen en dan nog alle andere activiteiten waar eerst de ‘geitenkalender’ voor wordt geraadpleegd.

Enfin, o.a. door deze veranderingen en nog paar redenen, zijn we dit jaar niet naar het buitenland gegaan en dat vind ik totaal niet erg en gelukkig Jeanette ook niet. Maar een weekendje weg is natuurlijk wel heel leuk en via een super aanbieding van Groupon konden we mooi een weekendje naar Limburg. Dat hadden we geboekt voor afgelopen weekend en puur omdat dat één van de weinige weekenden was dat we ook konden. En dan denk je, hopelijk is het droog, dan kunnen we nog wat bezichtigen in het mooie Limburg. Maar het was niet alleen droog, het was gewoon zomer en zo hadden wij nog een mooi weekendje zon en hebben we nog heerlijk op een terrasje in Maastricht gezeten (Het Vrijthof en helaas zonder André Rieu) en ook Valkenburg hebben we boven en onder de grond bekeken en ook daar heerlijk op een terrasje wat gegeten en dat met temperaturen ruim boven de 20 graden.

Heb ook nog gekeken aan de voet van de Cauberg of er nog wat (prof)wielrenners ingehaald werden door een postbode. Kent u dit filmpje nog?

Als je als geitenfokker aan Limburg denkt, dan denk je natuurlijk ook meteen aan de familie Vaessen met De Wolfhaag. Zaterdag waren we tot twee keer toe dicht bij hun huis langsgereden en toen we zaterdagavond de plannen voor zondag maakten, leek het ons beiden leuk om toch bij Vaessen te kijken. Had eerst gezegd het hele weekend niet aan geiten en de vereniging te denken. Maar daarvoor zit het geitenvirus dus toch te diep. Altijd leuk om bij geitenfokkers thuis te kijken en de contacten wat te onderhouden en voor Jeanette de kans om er eens te kijken en vooral zien hoe netjes en verzorgd je ook veel geiten kunt houden en voor mij meer van, hoe lijken de geiten weer thuis. Want dat vind ik altijd een belangrijke kwaliteitsmeter van een beste geit. Die moet je thuis ook aanspreken en positief opvallen.
Zondagmorgen na het ontbijt gebeld en ja hoor, we konden wel langskomen en meteen naar hun toe gereden.

We deden even een rustig rondje bij de geiten en zo rustig kijkend en pratend kwamen we bij paar verschillende toppers langs. Zo is het lammetje Ginger echt een sierlijk fraai typisch lammetje en ook Galaxy is een lammetje waar je de kwaliteiten goed van ziet. Lammetjes die hun nationale titel echt niet gestolen hebben. En ongemerkt kwam ik bij een hok met een mooie jonge volwassen zwarte geit er in. Ik dacht even, wat een beste jeugdgeit en toen keek ik nog eens en ik zag het. Het was Elfje v.d. Wolfhaag! Ondanks dat ze wat meer haar heeft gekregen, leek ze qua totaalplaatje nog mooier dan op de Nationale. Ze stond zo mooi ontspannen en juist met een enorme dosis brutaliteit en wat een mooie vloeiende overgangen heeft ze. Ze heeft ook prachtige maatverhoudingen en ik herinner me haar nog als lammetje. Ze leek toen totaal niet lang en in verhouding ook hoogbenig. Maar de luxe en snit en de fraaie overgangen had ze toen zeker al. Nu is ze uitgegroeid tot een prachtige 2 jarige geit die nu alleen maar beter lijkt te worden. Voor mij een bewijs dat het nog altijd klopt dat een lammetje in verhouding nog niet de lengte hoeft te hebben en in verhouding best wat benen mag laten zien. Als ze maar niet echt enorm groot zijn en de voorhand mooi luxe en aangesloten is. Dat worden vaak toch de mooiste volwassen geiten!?

Een weekendje weg met voor ieder wat wils en vooral de zon was de leukste bijkomstigheid en moraal van het verhaal kun je ook vaak in de geitenhobby gebruiken; zoek in den vreemde niet, wat eigen dorp (land/stal) u biedt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven