Recente reacties

Rustig en druk

Op zich is het nu een rustige tijd voor en met de geiten, als ze in ieder geval drachtig zijn, want ik hoor dat dat nog best een probleem dit jaar bij veel fokkers is. Ik had ook paar lammetjes die niet zo snel waren en wij zijn dat dan soms wel. Zodoende hebben wij nu slechts 7 geiten die allemaal drachtig gescand zijn door Bertus Blokzijl. Dat is een rustig gevoel en ja, slaapt een stuk beter 🙂 .

Is het met de geiten nu dan wel rustig, dan heb je wel de bestuurlijke evaluatie van het seizoen en de evt. voorbereidingen voor het volgend seizoen. Vooral als je in verschillende besturen zit, dan heb je wat nawerk en voorwerk te doen. Financiële overzichten, begroting 2015, clubkampioenen, jaarprijskampioenen van het NFD en daarbij ook nog verhaaltjes maken. Hier heb ik het de afgelopen weken dan ook druk mee gehad, maar gelukkig is het allemaal weer goed gegaan en zal ik nog wat jaarafrekeningen opstellen en in januari de contributie gaan innen. Want we hebben besloten dat dat veel overzichtelijker in de boekhouding is, om de contributie voor het nieuwe jaar ook pas te innen in het nieuwe jaar. Vroeger wilden we het namelijk voor 31 december binnen hebben, dat verschuiven we nu naar 1 februari. Zodat alle inkomsten en uitgaven ook binnen hetzelfde jaar vallen.

Dit zijn allemaal zakelijke handelingen die ik moest (en ook nog moet) doen voor de vereniging. Dit allemaal om de leuke hobby in stand te houden en evt. te verbeteren waar het kan of zelfs soms moet doordat je met de tijd mee moet gaan. Zo is het stemmen van de keurmeesters nu ook afgetikt dat we dat met het modernere democratische systeem blijven doen, welke afgelopen jaar in gang is gezet. Niet dat het systeem hiervoor niet democratisch was, maar dit past toch beter bij deze tijd? Hoe het werkt heb ik in het vorige bericht uitvoerig beschreven, dus dat hoeft niet weer.

De locatie van de nationale bokkendag is nu iets waar we als bestuur een leuke uitdaging hebben. In Lochem hadden we een goede manege en qua locatie een plaats die voor ieder lid nog goed berijdbaar was. Nu is Raalte eigenlijk al te ver voor onze zuidelijke leden en Den Ham is dan nog noordelijker. We moeten ons best doen om iets centraler de bokkendag dan te organiseren. Want ieder lid willen we de mogelijkheid geven om daar aanwezig te zijn en het mooiste is natuurlijk ook als inzender.

Ook de enquête van laatst hoe een ideale keuring er uit zou moeten zien is nog wel een discussie waard en moeten we misschien ook op deze tijd aanpassen en vooral hoe je alles afweegt en wat zwaarder moet tellen; kwaliteit?, show? (en wat is een perfecte show? denk nog vaak aan Frans Bruggink die vroeger al schreef over race geiten). En wie bepaalt het? Wij met ons allen toch? Een keurmeester is niet de bedenker er van, maar toch de uitvoerder? Ach, nog genoeg zaken om over na te denken en over te praten. Als we maar niet vergeten dat het een hobby is, waar we met ons allen veel plezier aan beleven.

Helaas heb ik het tegenwoordig nog overal te druk mee, maar doe het liefste onderstaande en denk er nog maar even rustig over na…nadenken

2 reacties aanRustig en druk

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.