Lammetjesdag zondag 13 januari

Vandaag begonnen de geiten hier ‘eindelijk’ af te lammeren. Het is natuurlijk nog vroeg in het jaar, maar volgens mijn site hadden de eerste lammetjes vrijdag al geboren kunnen worden en ik kreeg zelfs al appjes waar de lammetjes bleven.
Zal het kort houden. Vannacht al paar keer via de camera’s gekeken en vanmorgen om half acht was Linda 30 gelammerd. Zag op de camera de lammetjes er mooi bij staan en de moeder de lammetjes nog likken. Net geboren en er naar toe, ja, die waren nog nat. Twee bruine geitjes met een kolletje! Super begin!

lamlinda30
Lammetjes Linda 30

Meteen de geiten gevoerd en zag dat Suzanne en Maram ook al begonnen (geen eetlust en al mekkeren naar Linda 30 en dat lichte gemekker dat ze willen lammeren). Even later begon Maram al met wat slierten, maar zette niet door. Suzanne ging mooi rustig haar gang en rond 12 uur bracht zij een prachtig setje. Mooi donkerbruin bokje en mooi luxe en heel sterk bruin geitlam! Heel blij met dit setje.

lammSuzanne
Lammetjes Suzanne

Maram schoot niet op en eindelijk rond 14 uur dan een lammetje. Alleen kop er uit en kon geen poot vinden. Mijn adviseur Jacob gebeld en nog een keer en later is hij maar gekomen. Kop er uit en gewoon niet te veel doen (het lukte mij niet om hem er uit te krijgen). Even later was Jacob er en die trekt voorzichtig maar doortastend zo het lammetje er uit. Een prachtig zwartcontrastippel bokje en heel luxe, maar aangezien de geit amper op uier kwam en ook totaal niet zwaar, dachten we al, dit blijft wel bij eentje.

maramlam
Maram met rechts haar eigen zwartcontrastippelbokje en links pleegbokje van Linda 24

Op datzelfde moment begon Linda 24 (de oude witte) ook te lammeren. Eén bruin bokje, een bont bokje en vervolgens bont geitje. Ik bedacht me toen niet en pakte het bruine bokje met wat extra slijm van het geitje die als laatste was gekomen en zette die zo bij Maram neer. Maram ging lekker verder likken en accepteerde meteen het bruine bokje. Dat ging mooi! Weer een bonte Linda er bij en de bokjes wil ik ook zeker een kans geven, mooie bloedlijn!

lamlinda24
Lammetjes Linda 24, rechts geitlam

Nu nog afwachten op Junica, maar dat wordt vermoedelijk morgen. Hoop stiekem op een zwart geitje daaruit, Sekuur wil wel zwart geven en Junica komt ook uit een zwarte moeder. We zullen het vermoedelijk morgen mee maken. Tot dusver een dag in het geitenhok, maar uiteindelijk een mooi resultaat en alle geiten hebben mooi twee lammetjes nu bij zich.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven