Junica en dochter Julene allebei twee geitjes

Maandag lammerde Junica af en ze bracht zelfs twee geitjes, waaronder de gehoopte zwarte en een bruine. De zwarte heeft een leuk bruin vlekje in de hals. Dit komt van de Averheino fokkerij, want Junica is Cas v.h. Averheino en dan kom je zelfs nog terug op de twee zwarte Karo v.d. Empne geiten van Bruggink, waar de ene ook al zo’n leuke bruine vlek had.
Julene wilde donderdag niet onder doen en voor moeder en bracht ook een bruin geitje en een heel luxe zwart geitje. U zult begrijpen dat ik hier ontzettend blij mee ben.

De namen;
Het geitlammetje van Suzanne heb ik Saline genoemd, gewoon hele mooie naam denk ik en kwam nog niet in het geitenbestand voor, dat vind ik altijd wel weer leuk dan.
De lammetjes van Junica wordt de zwarte Verona (betekent ook jeugdig) en de bruine Veronica (Veronica lijkt qua naam het meeste op Junica en beiden bruin, ezelsbruggetje).
De twee lammetjes van Julene krijgen de ‘historische namen’ Alda en Alida. De ‘oude’ lezer heeft vast meteen de hint door. De familie Van der Aa hadden vroeger hele aparte jeugdige sierlijke geiten en vooral de zwarte Alda en de bruine Alida spraken tot onze verbeelding. Dus hier is het ook de zwarte heet Alda en de bruine Alida… ­čÖé

2 gedachten over “Junica en dochter Julene allebei twee geitjes”

    1. Dank je en we doen ons best.
      Ik keek nog in het geitenbestand of Alda en Alida v.h. Spurkenhof er nog in stonden en ja dus (geboren 1986). Blijkt dat Alda en Alida ook echt een tweeling was, maar ze waren beiden bruin. De bruine Alda bracht als jeugdgeit de beroemde zwarte Alda 1. Dus helaas, ik had het niet helemaal goed…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven