Recente reacties

Laatste show van 2014

Afgelopen zaterdag de laatste show van dit jaar gehad en traditiegetrouw hadden we een lekker nazomers weertje er bij. Morgens nog wat fris, maar snel een lekker aangenaam temperatuurtje. De keurmeesters Luc Dumortier en Dimitri Meiresonne hadden er een hele reis voor uit België gemaakt en ze hadden zelfs ook meteen publiek meegenomen.
Zo aan het einde van het jaar zijn de kaarten al vaak geschud en zelfs uitgespeeld. Toch was het hier geen gelopen race en dit kwam zeker doordat je toch op iedere keuring weer andere dieren in de rubrieken hebt en de conditie zo aan het einde van het jaar ook sterk wisselend is. Zo wordt de degelijke correcte geit vaak dan net iets te stug en de luxere geit is dan vaak net in het voordeel. De keurmeesters waardeerden zeker ook het mooie luxe (jeugdige) type en zo krijg je dan weer andere dieren op het ereschavot en was het een gezellige dag.

Onze dieren zijn zeker niet uniform en ik heb het de keurmeesters paar keer erg moeilijk gemaakt. Vooral de bonte Linda’s. Lammetje Linda 26 is een relatief jong lam, maar enorm royaal. Niet alleen al in de maat, maar ook in de lengte en qua volume. Voor de rest is ze heel correct en echt heel mooi koebont en ook nog donkerbruin. Ze werd vanwege haar correctheid op de 1B gezet, met terecht de opmerking dat ze al niet meer overkwam als lammetje. Haar moedertje daarentegen is een jonge jeugdgeit en ik noem haar ook maar ‘een handjevol’. Ze is erg minimaal aan alle kanten. Wel rondom correct en eigenlijk lijkt zij meer op het lammetje en haar dochter op jeugdgeit. Ze kwam in een beste rubriek en vooraan kon ze niet, dus dan maar achteraan. Geen probleem mee, want ze kon er ook niet tussenin, daarvoor is ze te afwijkend van de rest. Benieuwd hoe zoiets door de jaren heen nog verder uitgroeit.

Ook Isa 5 en dochter Isa 9 waren niet de doorsnee geiten. Isa 9 is ook al royaal genoeg voor jong lammetje en komt ook losser over en ook verdiend achteraan. Jeugdgeit Isa 5 vind ik zelf bijna te lang, maar als ze dan door de ring marcheert met haar lange soepele bewegingen, dan geeft ze een heel mooi plaatje en zo mocht zij op kop.

Dan had ik nog de twee Carpe Diem dieren. Het bruine lammetje Elyssa deed het in de rubriek weer lekker en een mooie 1B plaats werd haar deel. Ook zij was al net rijp genoeg voor een lammetje. Tijdens de kampioenskeuring mochten de 1B’s ook mee doen, maar daar deed ze de staart er niet meer op, terwijl ze toch wel heel gemakkelijk naast mij showde. Dat wordt ook een verrassing hoe dat volgend jaar allemaal gaat.

Als oudste geit van onze groep had ik mijn zwarte jeugdgeit Liana. Eigenlijk is ze over de top, maar toch is ze nog altijd mooi en ik vind haar altijd mooi. Ook qua karakter een geweldig diertje. Enorm mak en gemakkelijk en altijd willen showen. In de rubriek kwam ze 1B in een heel mooi triootje van drie Topline 22 nakomelingen op kop. De 1A werd kampioen en ik moest haar snel ophalen voor er bij voor het evt. reserve kampioenschap. Hierin is ze echt ervaren en je pakt haar uit het hok en loopt naar de ring en dan gaat ze met volle spirit er tegenaan en dit spelletje heeft ze vaker in haar leven gedaan en iedere keer heeft ze zo een reserve kampioenstitel behaald en deze keer ook! Hier was/ben ik enorm blij mee, want zo toont ze aan dat ze zeker ook in deze fase van haar leven nog gewoon met de concurrentie mee kan doen en ik geloof nog steeds dat ze alleen maar beter en mooier wordt, naarmate ze ouder wordt (vaker gelammerd!?).

Vergeet nog boklam Cas van het Averheino. Qua type echt geweldig en ik mocht eerst op kop lopen. Echter ondanks dat hij de kop en hals mooi blijft dragen, kan hij de show in het lichaam dan niet volhouden in concurrentie. Dan begint hij iets stugger te lopen en de bovenlijn stoort dan iets en de souplesse laat hij dan een steekje vallen. Terecht werd ik naar de tweede plaats verwezen en geen dier is perfect. Heb enorm veel vertrouwen in zijn fokkerij en we zullen zien.

Hierbij nog wat foto’s van afgelopen zaterdag en heb ook de foto van de dagkampioen Naomi van de Marpôlle er bij gezet. Wat stond die er zaterdag mooi voor! Dit is toch ras en fraai type?

Cincopa WordPress plugin

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.