Saline geitje en bokje

Saline is net gelammerd van een bokje (die kwam eerst) en gelukkig nog een geitje. Ik dacht al, ik had geen bokkenlucht aan haar geroken, dus er moest toch minimaal 1 geitje in zitten, maar gelukkig was dat ook zo!
Heel blij mee en het geitje krijgt de naam Showgirl (had ik vorig jaar al in gedachten met Showman en Showgirl), het bokje kan ik zelf weinig mee, maar even zien of het een beste is of niet, anders hoeft ie ook niet stamboek, want qua bloedlijn is het niet echt een verversing in dwerggeitenland…

6 comments to Saline geitje en bokje

 • H.J. Boer

  hoi Hilko,

  mis je beschrijving van de laatste weken hoe het gaat en of je tot dusver tevreden bent met het fokseizoen.

  mvg Henk Boer

  • Hilko

   Hoi Henk,

   Ja, ik zie dat ik ook al weer te lang de site niet geupdate heb. Zal het deze week weer doen, maar ik ben zeker heel blij met de lammetjes. Zitten wel paar blijvers bij ­čÖé

   Gr. Hilko

 • Eline

  Aha, interessant! Bedankt voor de reactie. Nee, huis tuin en keuken geitjes, maar toch leuk om de stamboekfokkerij te volgen. Succes!

  Groet, Eline

  • Hilko

   Huis, tuin en keukengeitjes is ook niets mis mee en zo zijn we allemaal begonnen. Altijd welkom op een keuring (nou ja, als corona niet vervelend doet). Heel veel succes met de geitjes!

   Groet,
   Hilko

 • Eline

  Beste Hilko,

  Is het zo dat bij een drachtige geit met alleen bokjes je de typerende bokkenlucht ruikt? Komende zomer krijgen wij voor het eerst lammetjes van onze dwergjes.

  Groet,
  Eline

  • Hilko

   Hallo Eline,

   Ik had er nog nooit van gehoord dat je bij een drachtige geit kon ruiken of zij een bokkengeur heeft of niet (de laatste maand van de dracht) en dat als ze dragend zijn van bokken je dan meestal een bokkengeur kan ruiken. Heb ik laatst pas gehoord van ervaren fokkers en ik ook eens een beetje ruiken in het hok, maar rook niet veel bok (in ieder geval bij lange na niet de geur die een bok zelf kan verspreiden). Dus nog geen idee of het wel of niet klopt en het beste is maar gewoon afwachten.
   Alvast heel veel succes met jullie fokkerij en ook nog voor de eerste keer voor jullie? Ook stamboekgeiten dan?

   Groet,
   Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief