Recente reacties

Julene haar eerste test

Afgelopen zaterdag hadden we weer onze lammetjesmiddag bij de familie Roelfsema. Wat maken die er altijd werk van en wat worden we daar letterlijk en figuurlijk altijd warm ontvangen. Met deze kou hadden ze het mooi voor elkaar in de grote schuur en een ingerichte ‘kantine’ was nog veel warmer.
Ik had drie lammetjes bij me, de zusjes Hanke en Salome en de donkerbruine Julene. Als eerste ben ik dan benieuwd hoe ze reageren tussen de andere lammetjes, gaat de staart er recht op? En hoe lijkt hun type tussen de andere lammetjes. Bij alle drie ging de staart er precies mooi recht op en dat vind ik al een heel groot pluspunt. Qua verhoudingen zijn Hanke en Salome klein genoeg (te korte voorpoten voor hun leeftijd?) met meer dan genoeg lengte. Persoonlijk is dat net niet het type dat ik voor ogen heb. Voor de rest zijn ze beiden wel heel correct en prachtige halsjes en veel expressie. Julene heeft het andere type wat ik echt voor ogen heb. In totaliteit niet groot, maar voor haar jonge leeftijd een mooie beenlengte (meer benen dan borstdiepte!), genoeg lengte (zonder te overdrijven) en veel luxe en expressie. Al mijn drie lammetjes zijn niet super verlegen en gaan dan wat stoten op de andere lammetjes. Hierbij trekken ze dan snel de rug wat krom. Hier ben ik aan de band totaal niet bang voor.

Julene werd gekozen tot het beste geitlammetje van de middag en dit heeft ze ook voor een heel groot deel te danken aan haar mooie conditie vanuit het warme hok waarin ze nu mooi opgroeit en gewoon samen met haar zusje bij de moeder. Hierbij een foto die Jeanette afgelopen maandag in het hok gemaakt heeft, viel niet mee om een beweeglijk lammetje op het goede moment op de foto te krijgen. Maar op deze zie je haar type wel goed denk ik…

julenepaasdag

Julene van Carpe Diem

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.