Recente reacties

Opgave eerste keuring

Vandaag de opgave voor de eerste keuring voor ons in 2015 gedaan. Helaas door de huidige regelgeving kunnen mijn lammetjes niet mee. Die zitten dan allemaal in de leeftijdsperiode van 3 maanden en 3 maanden en 6 weken. Je kunt namelijk de lammetjes niet voor 3 maanden laten enten tegen Q-koorts en vervolgens moet je dan 2 keer enten en dan moet er 3 weken tussenzitten en dan nog 3 weken wachten. Het is niet anders en het is heel jammer voor de eerste keuring. Voor mijn lammetjes vind ik het niet zo’n ramp. Ze hebben nog jaren de kans om op vele keuringen te komen en nu wordt het voor hun op 4 juli de vuurdoop (past me dan vermoedelijk nog minder door de verhuizingen, maar zo ver is het nog niet).

Ook mijn volwassen dieren heb ik niet zo veel keus nu nog. Ze hadden bijna allemaal bokken en die zijn er nu bij weg en daar worden de meeste geiten niet mooier van. Vooral paar geiten van ons hebben nu nog te weinig vlees en dan net zo opgedroogd, dat lijkt niet echt.

Om toch wel met dieren naar de keuring te gaan heb ik nu Isa v.d. Kuzemer ingeschreven, Liana van Carpe Diem (ook al geen zogende lammetjes meer, maar had ze vorig jaar ook vrij snel niet meer en lukt met haar nog wel) en Elyssa van Carpe Diem. Elyssa is wel een leuke uitdaging, ze heeft namelijk niet eens gelammerd en toch is ze al mooi op conditie. Doordat ze niet gelammerd heeft lijkt ze natuurlijk net iets anders dan een jeugdgeit die wel gelammerd heeft, maar ben wel benieuwd hoe ze het er nog vanaf brengt.

Drie geiten voor een eigen clubshow is wel super weinig voor ons doen, hopelijk komen er weer betere tijden.

2 reacties aanOpgave eerste keuring

 • Marinus

  Hallo Hilko,

  Ik ben bang dat door de regelgeving de eerste keuringen niet door zullen gaan.

  Mag hopen voor jou dat ik het mis heb.

  Succes met de voorbereiding.

  Gr Marinus.

  • Hilko

   Hallo Marinus,

   Ja, het wordt allemaal heel moeilijk. We zijn nu druk bezig om onze keuring te verplaatsen naar 13 juni. De eerste lammetjes zijn al ge├źnt en die van mij dit weekend ook, zo kunnen die dan precies 13 juni mee naar de keuring. Nog even afwachten of we alles rond krijgen en de leden dit ook willen. Maar we willen zeker voldoen aan de huidige regelgeving.

   Gr. Hilko

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.