Recente reacties

Keuring Buitenpost

Eindelijk weer even de tijd (gemaakt) om achter de laptop te zitten en een kort verslag van de leuke warme keuring van Buitenpost te doen. Helaas door verschillende omstandigheden niet veel dieren, maar bij de volwassen geiten lag de kwaliteit zeker enorm hoog.
Ik had zelf geen bok bij me, maar mocht het spits afbijten bij de geitlammetjes met de roodbruine Suzanne van Carpe Diem die 15 maart geboren is en ze moest als enige jong lammetje tegen de lammetjes van half januari. Door haar luxe opdruk en prachtige voorhand kwam ik eerst op kop. Maar ik had al door, dit gaat ze niet volhouden, want ze heeft nog totaal geen kracht en dit komt nog wel, maar vooral dit geitje met een dikke broer erbij uit een jeugdgeitje heeft even langer werk nodig dan dik 2 maanden om ook krachtig door de ring te marcheren. Terecht kwam ik op 1C en totaal geen probleem mee en het commentaar was ook van zeker een geitje met toekomst. Dat gaan we dus afwachten en die kans krijgt ze.
In de laatste rubriek geitlammetjes mocht Linda 30 v.d. Kuzemer, geboren 4 januari en dat is het tegenovergestelde. Meteen bij de geboorte was ze al een keer zo dik als haar broertje en ze is ook meteen vlot gegroeid en geen minne dag gehad. Zij is dus al aan de royale kant voor een lammetje, maar behoorlijk correct en een hele gemakkelijke en soepele show met ook een prachtige kop en hals. Ze mocht op kop en ’s middags werd ze reserve kampioen. Zeker voor mijn moeder mooi dat de Linda’s nog van zich laten spreken. Dit is wel een bruine Linda, maar tweede helft van het seizoen komt er ook weer een mooie bonte Linda op de keuring is het plan.
Jeugdgeiten had ik drie bij me. De mooie bruinstippel Hannah, die een nette 1B liep. Haar bruine zusje Aviva die heel mooi in het midden kwam van een beste rubriek en ook zeker niet mocht mopperen met haar 1C. Dan Maram die het commentaar kreeg op haar 1B plek dat het twee toppers waren die vooraan stonden en de andere werd ’s middags ook terecht reserve kampioen, dus ook helemaal niets mis mee.
Jongere geiten had ik de roodbruine Junica van Carpe Diem bij me. Zelf vind ik haar vanaf de geboorte al mooi en heb ik ook het idee dat ze per jaar alleen maar beter wordt. Dit werd zaterdag ook bevestigd door eerst al een fraaie 1A plaats met veel lovende woorden en later het reserve kampioenschap. Hier ben ik zeker enorm blij mee, want ik wil haar zeker ook nog niet kwijt.
Oudere geiten kwam ik eerst met de bekende Jaklien v.d. Vossenpoel. Jaklien is een zeer correcte geit met mooie welvingen, waardoor ze ook gemakkelijk zonder lammetjes in keuringsconditie te krijgen is en heeft een fenomenale show. Je kan haar echt met de pink sturen en ze blijft maar ‘dansen’ in de ring. Ze kwam in een hele beste rubriek op de 1A plaats en later op de dag reserve kampioen. De andere rubriek kwam ik met Liana van Carpe Diem en zelf blijf ik fan van haar, maar klopt als je haar vergelijkt met haar leeftijdsgenoten en vooral in de keuringsring moet plaatsen, dan mist ze de ideale welvingen en is ze te strak. Dit heeft ze van nature al (sterke buikspieren?) en zonder zogende lammetjes (of drachtig ­čÖé ) toont ze dit zeker. Vooral op een keuringsdag tijdens het showen, dan heeft ze minder hooi/gras ‘in de pokkel’ en trekt ze tijdens het rondgaan de buikspieren nog meer aan. Als ik haar vooral ’s avonds in het hok bekijk als ze lekker gras heeft gegeten of goed hooi, dan lijkt het weer heel anders, maar op de keuring is dit haar verhaal. Achteraan in een rubriek van 3 toppers is dan het commentaar.

Alles bij elkaar zeker super tevreden en ondanks de al mooie beharing op mijn dieren nog niet alles in topconditie en straks vanaf Vries komen er ook nog wat lammetjes weer bij, die dan ook mee mogen doen, dus ik kan zeker met vertrouwen weer wat diertjes meenemen naar de volgende shows.

Hierbij nog paar foto’s van paar dieren van afgelopen zaterdag.

Cincopa WordPress plugin

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.