Recente reacties

Huis uit de verkoop

Was een hectische week en we hebben alle plussen en voornamelijk minnen tegen elkaar afgewogen en uiteindelijk besloten om dit huis niet te verkopen (voor een te laag bedrag) en in een gehaaste actie een ander huis terug te kopen.
Tevens heeft mijn moeder aangegeven om vermoedelijk over 1 á 2 jaar wel willen te verhuizen en dit komt niet op een maand aan en dan gaan wij weer naar het bekende plekje te Oostwold. Met een verbouwing (woonkamers samenvoegen) en een nieuw geitenhok, geeft het dan weer een compleet vernieuwde uitstraling en kunnen wij dan weer een leuke nieuwe start maken. Voordelen zijn dat dit financieel te behappen is en wat nog belangrijker is dat wij al weten hoe het woongenot door de woonomgeving daar is. Super gezellige buurt en i.p.v. dat je je evt. zorgen moet maken van, hoe reageert de buurt op de geiten? Is het hier andersom en zijn ze daar allemaal gek op. Zelfs met een keertje laat thuis komen of zelfs weekend weg, dan zijn er vele buurtjes bereidt om de geiten wel te voeren. Zijn secundaire zaken, maar zijn net die kleine dingen die het leven zo’n stuk aangenamer maken.

Wanneer en hoe alles nu dan verder gaat verlopen zien we nog wel. Dit geeft alles bij elkaar weer ontzettend veel rust en we gaan op geitengebied nu eerst maar afwachten wat voor lammetjes er straks allemaal geboren worden. Op zich ben ik daar nog niet eens zo veel mee bezig, ben deze winter zo in mijn nopjes met onze jeugdgeiten dat ik daar ver weg het nieuwsgierigst naar ben, hoe die er straks allemaal uitzien. Tot dusver ben ik van mening dat ze mooi op schema liggen om deze zomer weer te schitteren. Was het maar zover, heb niets met deze kou en de geiten vinden er ook weinig aan.

4 reacties aanHuis uit de verkoop

 • Hallo Hilko,
  Ik hoop natuurlijk op een verrassende jeugdgeit voor het 3e jaar. Ik heb maar 1 geitlammetje over van vorig jaar (Rossa Lee). Dus daar staat al mijn hoop op ze komt uit Rilca X Picco Bello. Maar het blijft natuurlijk altijd een moeilijke opgave om dit waar te maken.
  Gr. Dimitri

  • Hilko

   Ja, dat is tegenwoordig super moeilijk. Eerst maar zelf tevreden zijn met de dieren die in je hok staan en dan gaan we straks weer kijken hoe alles in competitieverband lijkt.

 • Hallo Hilko,
  Jij hebt al een paar keer gereageerd op stukjes op onze site en nu dacht ik bij deze nu is het mijn beurt eens.
  Ik ben al benieuwd hoe je jeugdgeiten eruit zien. Als ze uitgroeien zoals jij het wenst. Mooie luxe diertjes met veel rasuitstraling en dan nog eens de correcte maatverhoudingen. Dan zullen ze wel eens kunnen schitteren komend seizoen. Wat wil een fokker dan nog meer?

  Gr Dimitri

  • Hilko

   Hallo Dimitri,

   Bedankt en jij hebt al een mooie lichting lammeren, lijkt het zo.
   Ja, daar ben ik juist zo nieuwsgierig naar. De luxe en hoe fijn aangesloten ze na het aflammeren straks zijn. Dat zijn zaken die je bij winterdag en in de wintervacht en nog voor het aflammeren nog niet op echte waarde kunt beoordelen. Tevens is dit de fase waarin ze echt ‘geit’ worden en dan kan het nog vele kanten op gaan.
   Jij dit seizoen ook weer een verrassende jeugdgeit? Je hebt ons al twee jaar op rij leuk verrast…

   Gr. Hilko

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.