Recente reacties

Herkansing voor de eerste keuring

Ik had al eens de opgave voor de eerste keuring van dit jaar gedaan, maar die keuring is niet doorgegaan. Ik kon toen ook maar met drie volwassen geiten heen. Diezelfde drie heb ik nu weer opgegeven; de ‘oude’ Isa (al weer 4 jaar), Liana en Elyssa. Bij Liana zijn de bokken ook al lang vanaf en Elyssa heeft niet eens lammetjes gehad, toch vind ik haar best mooi voor een jeugdgeit en wel benieuwd hoe het lijkt in de ring. Tevens al mijn geitlammetjes opgegeven die dit jaar geboren zijn en dat zijn er ook maar drie. Tussen de bedrijven door heb ik ze al af en toe aan de band gehad en ze zijn in ieder geval wel goed mak en eten lekker brood uit de hand. Leuk vind ik wel dat ik in zo veel mogelijk leeftijdscategorieën nu probeer mee te doen; lammetjes, jeugdgeit, jongere geit en oudere geit. Benieuwd hoe dat volgende week in Vries lijkt.

Met de huisverbouwing gaat het op zich voorspoedig, maar zoals altijd met een oud huis, kom je altijd weer meer tegen dan je eerst gepland hebt en moet je dan snel de afweging maken van neem je het nu wel of niet mee? Je doet de keuze nu maar van JA, want alles is nu open en dan wordt het echt heel mooi. Foto’s ben ik helaas niet zo goed in en nog even geen tijd om een leuke fotocollage te maken. Maakt ook niet uit, gaat hier om de geiten toch? Met het hok (ver)bouwen zal ik zeker foto’s maken…

Het aantal keuringen is voor mij dit jaar erg beperkt. Nieuwe Pekela staat wel in het rijtje, maar die past dan eigenlijk ook totaal niet, want heb het geitenhok dan zelfs ‘plat’ en de geiten dan even in noodopvang. Vermoedelijk houd ik ze allemaal wel thuis en doe ik misschien het systeem dat ze zelf kunnen bepalen of ze buiten lopen of nog een beschutting hebben. Mocht het wel heel slecht weer dan worden, dan kijk ik even anders.

Aangezien ik nu weer meer voer, krijg ik nu ook weer een betere band met de geiten en vooral Liana is ver weg mijn lievelingsdier. Ze is zo ontzettend mak en lief en vind alle aandacht geweldig. Krachtvoer eten is ze de laatste tijd wat minder in, doordat ze nog aan het wisselen is (voor de tweede keer), maar brood is ze gek op en ik heb haar al een trucje geleerd. Ze kan al een hele pirouette op de achterbenen maken (zonder de kanten te raken) en dan komt ze weer tegen de voorkant aan te staan en krijgt ze het broodje (en een dikke knuffel). Nog even dooroefenen en ik kan er mee in het circus. Of zullen we in de toekomst i.p.v. een kindershow een soort circusje doen op de keuringen? Want je kunt de geiten nog veel meer leren volgens mij. Nou ja, het trucje dat ze mooi rustig en toch heel attent naast je lopen op een keuring is vaak al moeilijk genoeg… 🙂

Geef een reactie

  

  

  

Categorieën

Archieven

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.