Genera naar nieuwe eigenaar gebracht

Vandaag even met dit mooie weer Genera weggebracht naar haar nieuwe eigenaar. Ze had wel geen aparte kleur (gewoon bruin), maar toch had Gradus Derksen er wel belangstelling voor, moet ook wel als je slogan is ‘Gradus Past Alles’. Samen met Jeanette en Jacob en geitje Genera in de hondenbench, vanmorgen dus naar Barchem afgereisd. Gradus heeft zijn hokjes mooier gemaakt en allemaal voorzien van een drinknippel en veel grote hooiruiven. Dit is trouwens ook mooi te zien op zijn nieuwe site, hierbij even de link en staat ook tussen mijn links (heb alle links even op alfabet van achternaam gerangschikt).
Gradus Derksen, Barchem – Stal De Broekse Hoeve
Vooral de verhalen die Gradus bij alle dieren vertelt is heel boeiend en ook over de beginjaren van onze mooie hobby, heeft hij vele levendige anekdotes. Een hele beste Black and Tan bok trok onze aandacht, maar ik blijf eerst toch gewoon proberen het mooie (rood)bruine en/of zwarte geitje te fokken en paar koebonten er bij is ook altijd leuk.

Aangezien we al een stuk van huis waren, meteen de reis doorgezet naar Ronnie Klaassen. Een klein stalletje, met een super hoge kwaliteit en wat heeft deze fokker al een coryfeeën gefokt en in zijn stal gehad. Geheel objectief vonden we vandaag in zijn hok Alice v.d. Roomberg er als mooiste geit op staan (v. Rick 12 of the White Cottage x Alice van Carpe Diem). Alice kan over een maand lammeren en heeft een super fraai type met een hele luxe fijn aangesloten voorhand en een gepaste lengte er op en ook super correct afgewerkt in de bovenlijn en achterhand. Helaas was het weer te slecht om haar even buiten te doen voor een foto, maar wat een genot om naar zo’n geit te kijken. Vooral de jeugd die deze nu bijna jongere geit uitstraalt is geweldig. De inwendige mens werd nog even versterkt en we gingen nog even bij de oude rot in het dwerggeitengebeuren kijken.

De oude rot is Henk Wesselink en die staat altijd garant voor iets aparts in de fokkerij. Ieder jaar weer weet hij wel oude fokgeiten op te snorren en probeert daar dan weer wat leuks uit te fokken en graag dan ook nog een aparte bok. Door een leuke interactie van deze site is Henk weer in contact gekomen met Coolen die nog oude Van der Aa (Het Spurkenhof) geiten in het bezit had. Het Spurkenhof stond vroeger bekend om de luxe zeer typische en goed showende geiten. Vooral de mooie voorhandjes waren hun handelsmerk. Deze geiten zijn al op leeftijd en is een moeder met drie dochters, waarvan de dochters nog nooit gelammerd hebben. Qua geiten zelf waren het dieren met veel kracht en ondanks dat ze dus jaren geen lammeren gehad hebben, nog veel uitstraling. Super benieuwd of het lukt en wat hier uitkomt… we laten ons volgend seizoen weer graag verrassen!

Bij deze wens ik u allen hele fijne feestdagen en bij alles is het maar net vanuit welk perspectief je iets benadert…
merry christmas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven