Geitenweek

Deze week weer een leuke geitenweek gehad.
Maandag maar eens vrij genomen om de hokken weer uit te mesten en hopelijk dan wat minder vliegen/muggen. Helaas is dat nog niet het geval. Heb op internet ook gekeken en ik heb schijnbaar een ideaal hok er voor neergezet. Ze houden van licht, geen tocht en warmte. Ja, ik ook en zo is het hok ook gebouwd en dat is ook allemaal dik voor elkaar. Nou ja, straks maar met wat zwaarder materiaal er op af (ik denk een kanon).
’s Avonds naar Bertus Blokzijl gereden en daar was Rik Bruggink ook al en die twee gaan nu de NFD site weer nieuw leven inblazen en Bertus is al helemaal fanatiek begonnen. U kunt het allemaal volgen op de NFD site…
Bij Bertus natuurlijk ook de geiten bekeken in zijn mooie overzichtelijke stal. Mooie drachtige geiten en vooral oude Shamira 1 is zo mooi in de beharing, ook dat is erfelijk. De meeste geiten moesten nog lammeren, maar de eerste twee waren gelammerd van Zorro v.d. Cronenburg en dat zag er goed uit en vooral de twee zwartstippels zijn qua kleur ontzettend mooi, maar lijken ook hele beste lammetjes. Buiten het hok op het mooie ruime middenpad ook meteen de staart er mooi recht op. Een genot om naar te kijken.
Liana is deze week ook gelammerd. Ze liepen er smorgens al. Ik moest wel even wennen. Ik had hier niet op stippel gerekend, maar het resultaat is een bruine bok en een bruinstippel geitje. Gelukkig wel mooi stippel, maar bij Jacob bijna geen stippels van Bastijn geboren en ik hoopte zelfs op een zwart lammetje, maar lieve koekjes worden niet gebakken en meteen een bruinstippel. Wel leuk voor de koppel en Jeanette vind het helemaal een mooi kleurtje en leuk zegt ze, ook nog een witte poot ook (had van mij dus niet gehoeven…).
Liana zelf was de eerste dagen wel heel beschermend en toen ik natuurlijk meteen moest zien wat voor geslacht ze hadden, maaide ze wild om haar heen met haar gemene horens. Ik moest haar goed beethouden om zo de lammetjes even goed te kunnen bekijken. Dat is nu zo goed als over en vanavond zelfs de lammetjes op het middenpad gehad en ze bleef zelfs netjes in haar hok. De namen zijn voor het geitje Maram (want Ma Ram t) en de bok Reinier. Hier even paar foto’s om een indruk van de kleur te krijgen. Hier zijn ze denk ik ongeveer een uur oud (geen idee hoe laat ze geboren zijn).

marrein
Maram en Reinier

Maram rechts en Reinier

Woensdagavond ook nog naar Klaas v.d. Ploeg geweest. Die heeft daar ook een stel beste geiten te zitten en vooral de inmiddels bekende Marcella stond er al weer top voor. Maar ook Belle-Perez spreekt tot de verbeelding en dat was relatief een groot lam. Nu is het een heel mooi jeugdgeitje die zeker niet te groot is. Mooi voorbeeld weer dat een lammetje best wel hoogbenig mag zijn en dat dat nog niets zegt over de hoogtemaat. Dit worden toch vaak de mooiere luxere dieren. Iets wat ik ook weer meer in mijn stal wil hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven