Eerste selectie gemaakt en super gezellige geitentoer in België gehad

Ik had in het vorige bericht (al weer een maand geleden, wat gaat de tijd toch snel) al aangegeven dat ik al een snelle eerste selectie gemaakt had. Niet omdat ik zo graag die geiten kwijt wilde, maar meer om ruimte te creëren voor de bokjes die straks apart moeten en als je zo gelukkig met geitjes bent, dan moet je toch keuzes maken. Dan kan ik (en mijn moeder zeker ook!) soms snel.
Zo zijn Valeria met haar geitlammetjes en Linda 30 met haar geitlammetjes naar liefhebbers gegaan buiten het stamboek en die hebben zeker een super plekje gekregen. Altijd een goed gevoel dat de geiten een thuis krijgen waar ze het erg naar hun zin hebben.
De bruinbonte Linda 33 (vorig jaar als lammetje 1A op de nationale) en de bruinstippel Maram zijn beiden met hun bokjes naar een nieuw lid hier bij ons gegaan, te weten Jorian Kuik. Jorian is nog maar net 17 jaar en regelt het eigenlijk allemaal zelf. Hij heeft vakantiewerk bij een aardbeienteler (en snijbloemen) en in een grote schuur daar heeft hij geitenhokjes getimmerd (en paar schapenhokjes) en is nu bezig om de kneepjes van het houden van dwerggeiten en het keuringsgebeuren onder de knie te krijgen. Een enthousiaste zeer beleefde jongen en hij is helaas nu nog erg afhankelijk omdat hij zelf nog geen rijbewijs heeft en de zaterdagen voor hem ‘kostbaar’ zijn, omdat hij dan natuurlijk zijn geld moet verdienen, zo zullen we hem nu nog niet veel op de keuringen zien, maar ik hoop dat dat met paar jaar anders wordt en hij dan enthousiast en gezellig met ons meedoet op de keuringen.

Over gezelligheid, daar zijn de geitentoers bij uitstek geschikt voor en samen met Bertus Blokzijl en Jacob Laning het weekend van 16/17 maart naar België geweest. Zaterdagmorgen redelijk vroeg vertrokken en op zaterdag de stallen van Meiresonne (Adelin en Dimitri was gelukkig ook aanwezig), Luc Dumortier, Joseph Quintelier, Geert Bosmans en Geert Rems bekeken en op zondag de stallen van Chris Mertens en Freddy Raeymaekers. Ik ga hier geen verslag neerzetten, want Bertus heeft al een prachtig verslag gemaakt welke in De Dwerggeit van april komt. Wel kan ik u zeggen dat overal weer beste dieren zitten en vooral ook hele beste jeugdgeiten. Lammetjes beoordelen is altijd moeilijk en vooral als het even guur weer is. Ook al is het dan niet eens echt koud in de hokken, de lammetjes staan er meteen anders bij en als ik het dan vergelijk met mijn warme stal is het heel oneerlijk. Vooral een lammetje die zich even niet wil laten zien (schrikt van de grote Noorderlingen en meteen achter de moeder gaat staan) of een lammetje die zich net wel wil laten zien, dat is al zo’n groot verschil. Dat maakt allemaal niet uit, persoonlijk ben ik altijd ook meer benieuwd hoe de geiten bij de eigenaar thuis lijken en hoe bepaalde geiten (lammetjes) uitgegroeid zijn.

Vanaf hier wil ik zeker alle stallen nogmaals bedanken voor de super gastvrijheid (en al het eten) en vooral ook dat het overal zo gezellig was/is en dat dit echt nog een levendige club is waar de geiten wel centraal staan, maar humor en saamhorigheid en het clubgevoel weer helemaal boven komt drijven. Ook met ons drieën heb ik super genoten en geen saai moment gehad en de dagen waren veel te snel voorbij en ik heb nu al meteen weer zin om een soortgelijk reisje te maken… maar we wachten toch maar een jaartje… nu eerst andere geitenactiviteiten en het keuringsseizoen barst ook al zo weer los.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven