Weer 5 bokken en 1 geitje er bij

Afgelopen zaterdag op zondagnacht lammerde Salome af. We gingen pas na 1 uur op bed en de geit wilde wel lammeren, maar was nog totaal niets van weeën. Daar had ik geen zin in om daar op te wachten en met de smartphone kon ik wel op de camera kijken als ik een keer wakker werd. Toen ik ’s ochtends tegen 6 uur op de mobiel keek, waren de lammeren net geboren en liepen ze wat wankel maar duidelijk gezond rond en ik zag al dat het twee dikke lammeren waren en eentje veel te wit stippel en de andere bruin met wat vlekjes (contrastippel). Daar hoefde ik niet meteen heen en dus nog maar even omgedraaid (of beter gezegd, na het plasje weer snel onder het warme dekbed). Paar uur later toch maar kijken wat het was en ja hoor, het vermoeden klopte, twee dikke bokken.

bokjessalome

Bokjes van Salome

Maandagmorgen rond 10 uur lammerde de bruine Linda 30, ook twee dikke bokken en ondanks dat ze dik waren, kwamen ze er toch gemakkelijk vanaf. Heb er geen foto nu van, maar ze zijn gewoon bruin, dus niet zo bijzonder in deze tijden van alle kleurfokkers.

Vandaag dan eindelijk Liana en hier hoopte ik al op een geitje. Zo veel geitjes hoef ik dit jaar niet en vooral nog een geitje van Liana is erg gewenst. Het eerste was een bokje, maar de tweede en hier net geboren was dan wel het gewenste geitje! Twee sterke lammetjes met mooie beenlengte en zwarte koppies, qua kleur hebben deze wel een gewone bruine kleur denk ik. Super blij met dit geitje die de naam Alina mag dragen (zelfde letters als Liana). Nu lig ik met de geitlammetjes ook meteen weer op koers. Twee geitjes nu van de drie geiten die gelammerd zijn en voor Carpe Diem moeten er nog drie nu. Hanke is dus wel gust want die moet anders overmorgen lammeren en dat gaat echt niet gebeuren.

lianalam2018

Liana lammetjes

En gisteravond is Klaas v.d. Ploeg hier geweest en behalve lammetjes kijken had hij 5 mooie kistjes voor mij gemaakt. Waarvan een extra grote voor de vierling van Junica. Super bedankt voor dit werk Klaas!
De lammetjes moeten er nog wel aan wennen om er allemaal in te gaan. Het geitje van Junica (Valeria) is duidelijk een brutaaltje en die vliegt er in en er uit en er op en drukt dan al andere bokjes er af die er ook op willen springen. Op dit moment wordt het dus nog meer gebruikt als springtoestel, maar dat is ook een functie er van. Doordat ze er nog helemaal aan moeten wennen en het hout wel glad is, staan ze er nog niet zo zeker op, maar dat zal ook snel veranderen denk ik. 🙂

junicalamopkist

Junica lammetjes op kistje

2 comments to Weer 5 bokken en 1 geitje er bij

 • Marinus

  Proficiat met al die lammetjes zo te horen kan de bokkendag zonder problemen door gaan er worden weer veel bokjes geboren mochten de lammetjes niet in de kistjes willen zou ik de gaatjes iets groter maken verder mooie kistjes vakwerk groeten Marinus

  • Hilko

   Hallo Marinus,
   Bedankt en zeker moet de bokkendag doorgaan!
   Vanmorgen lagen ze allemaal in de kistjes, dus echt vakwerk van Klaas.
   Ik ben gewoon te ongeduldig soms.

   Hoe is de stand bij jou nu dan?

   Gr. Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief