24 april 2019 at 22:52

Wachten…

Wachten is nooit leuk toch?
En toch moeten wij in ons leven heel veel wachten, soms actief, soms passief.
Wij zitten vandaag in huis te wachten of er evt. huiskopers hier komen kijken i.v.m. Open Huisdag.
Tot dusver is er nog geenéén geweest, maar het duurt nog even.
Nadeel hiervan is dat je wacht terwijl je niet weet of er wel wat komt of niet.
Voordeel hiervan is dat er een deadline aan zit.
Om 15.00 uur is het afgelopen en gaan we gewoon verder met onze dagelijkse dingen…
Ja, en waarom willen we dit mooie huis en schitterend plekje verkopen?
Puur en alleen om de geitenhobby weer optimaal te kunnen uitoefenen en de dieren weer ‘thuis’ te hebben.
’s Morgens eerst lekker rustig voeren en ’s avonds voor het slapen gaan nog even rustig bij de geiten kijken en vooral in het voorjaar als de lammetjes er zijn.

Ja, daar is nu het wachten weer op.
De lammetjes!
Nu zeker passief, want je weet nu zeker dat ze niet geboren worden, de laatste uren voor het bevallen soms heel actief wachten.
De periode van dat vooral de lammetjes omgetoverd worden tot drachtige jeugdgeiten, vind ik een enorm mooi gezicht en dat wachten is totaal niet erg. Dat proces moet ook niet van de ene op de andere dag. Zo zie je nu al duidelijk dat Alita drachtig is en veranderd ze al licht qua vormen. De voorhand wordt luxer, er komt lichaam aan en ze wordt al echt ‘geit’ (ja, niet voor niets dat er tegenwoordig weer meer drachtige dieren op een keuring komen en dan ook goed presteren).

Oude Linda 11 is gisteren (en vandaag) weer rits en dus teruggekomen na 6-7 dagen. Totaal niet erg, echter haar partner zat al weer bij Jacob Laning. Die was zo vriendelijk om voor de zoveelste keer weer om te ruilen, zodat Linda 11 even ongestoord paar dagen goed gedekt kan worden. Blij ben ik ook wel dat ze nu terug gekomen is, omdat ze vorige week toch wel heel stout aan het flirten is geweest met een jonge knaap op de keuring. Die keek de oude dame aan en dacht, ziet er jong en jeugdig genoeg uit en ze heeft net weer een mooie titel op zak, die wil ik even beter leren kennen. Nu weten we zeker hoe alles zit en meestal als de geiten tussen de 5 en 7 dagen na hun bronstigheid weer rits zijn (en je laat ze dus weer dekken), dan is de kans op drachtigheid vaak heel groot.

En nu maar weer wachten.
Afwachten hoe de lammetjes straks lijken en dan is het weer afwachten hoe ze uitgroeien en hoe hun gedrag op de keuring is. De ene showt thuis goed, maar vertikt het op de keuring en de andere wil thuis weinig, ja, terug naar het hok waar de moeder en andere geiten zitten en die komt op de keuring en ineens gaat er een showknop om en doet ze het boven verwachting.

Enfin, we wachten maar weer af… 🙂

Leave a Reply

  

  

  

Archief