Vogel in de stront

Misschien kent u het verhaal wel van de vogel in de (warme) stront. Er zijn meerdere varianten van en ik vind de complete dierenvariant wel de mooiste.

Het is winter en bitter koud. Een vogeltje is er zo erbarmelijk aan toe, dat ze geen fluittoontje meer kan voortbrengen. Het vogeltje ligt te bibberen en denkt zelf al dat ze de nacht van de kou niet zal overleven. Dan komt er een koe aan en die denkt bij zichzelf. Dat arme diertje moet ik redden, maar wat kan ik doen? Dan bedenkt ze zich niet en schijt over het vogeltje heen. Zo, denkt de koe, kan je de nacht overleven en morgen zal de zon de rest doen. Het vogeltje wil in eerste instantie kwaad worden en denkt, dat ook nog, lig ik hier te creperen en schijt daar ook nog zo’n stomme koe over me heen, maar te verkleumd om maar iets te doen of te zeggen, blijft ze gewoon liggen. Even later merkt ze door de warme stront dat ze weer helemaal op temperatuur komt. Het vogeltje wordt weer vrolijk en begint spontaan te zingen.
Dit hoort een vos en die ziet het vogeltje mooi in de stront zitten. Hij loopt er op af en haalt de vogel er uit, maar vreet haar meteen met huid en veren op.

Wat is het moraal van dit verhaal?
Dat zijn er meerderen;
1) Als iemand er voor zorgt dat je in de stront komt te zitten, is dat niet altijd omdat hij slechte bedoelingen heeft.
2) Als iemand je uit de stront haalt, wil dat niet zeggen dat hij goede bedoelingen heeft.
3) Als je in de stront zit, kun je beter je mond houden.

Dit heeft natuurlijk niet meteen met de dwerggeiten te maken. Ik vind het gewoon een leuk verhaal en is zeker in het gewone leven ook van toepassing, zoals in je werk, maar ook in je hobby als je daarbij nog andere taken dan gewoon de hobby beleven uitoefent. Zoals in het bestuur, keurmeester of wat dan ook. Kritiek krijgen is soms zeker alsof je stront over je heen krijgt, maar per saldo hoop (ja, een andere hoop dan) je dat alle partijen er beter van worden. Vooral opbouwende kritiek heb je echt nodig om beter te worden en stilstand is achteruitgang, dus ja…

Aan de andere kant moet je nooit iets veranderen wat goed is en de hobby in zijn totaliteit is schitterend en kent vele leuke aspecten. Zoals nu de lammetjes die het voorjaar aankondigen, de contacten die in het voorjaar weer opbloeien door de bezoeken bij elkaar en noem maar op en straks natuurlijk weer de smeerolie van alles en dat zijn toch de keuringen.

Ook met het verhaal van het vogeltje in de stront, dan zou je denken dat ik de laatste weken niet zo actief was, omdat er geen updates van mij hier stonden. Helaas voor mij is het tegendeel eerder waar en heb ik weer vele uurtjes achter de computer doorgebracht voor de geitenhobby. Zo heb ik ook weer extra zaken voor een website ontdekt en heb ik nu ook mijn eigen site zo ingericht dat als iemand een reactie plaats, dat die persoon dan ook weer een bericht krijgt als er op dat bericht verder gereageerd wordt. Zal binnenkort eens weer leuke onderwerpen aansnijden, waar dan hopelijk ook echte leuke discussies op komen. Dan hebben we er allemaal het meeste aan toch?

Leave a Reply

  

  

  

Archief