24 april 2019 at 22:52

Vakantie en ritse geiten

Ja, wij waren even op vakantie en daarom ook even een tijdje geen update op mijn site.
De vakantie was naar het nog zonnige Turkije (Side) en hieronder even wat sfeerbeelden. Ik dacht dat All-Inclusive altijd heel exclusief was en niet persoonlijk. Dat was hier wel anders! We hadden ons eigen huisje en als we gingen eten, dan mochten we dat natuurlijk zelf bij het buffet uitzoeken en vooral de verse visjes die bijna iedere dag op een bakplaat door de koks bereid werden waren verrukkelijk. Voor de rest was het qua drinken compleet bediend worden. Per saldo is het dus veel goedkoper en vooral met dit systeem van huisjes met een voortreffelijk restaurant en dit alles lag echt tegen de zee aan en als je het boulevardje overstak lag ons EIGEN strand daar en ook daar kon je nog met je polsbandje om gratis drinken ophalen, super toch!?

Cincopa WordPress plugin

Tijdens zo’n vakantie en hangend op een strandstoel in het zonnetje heb je weer alle tijd om eens rustig na te denken. Ik had alleen paar boeken meegenomen die NIETS met geiten te maken hadden en zou dus ook eens een week niet met de geitenhobby bezig zijn. Sorry, maar dat kan ik dus niet. De gedachten dwalen zo weer af naar de fokkerij en alles wat er mee te maken heeft. Vooral als je toevallig met een heel leuk stel uit Nederland de vakantie meemaakt en we daar iedere dag leuk contact mee hadden; zoals samen ’s avonds even sight seeing rondlopen en samen een dag Jeep Safari en vooral ook veel lachen met elkaar. Als ze dan Bart en Sandra heten dan is een link naar de geiten weer snel gemaakt. Sandra is mijn eerste Carpe Diem geit (dochter van Raimond 2 v.d. Veenstreek) en de stammoeder van drie huidige lammetjes bij mij (Alita, Ziva en Fania) en met Bart moest ik meteen denken aan de verhaaltjes van Bart en Mini. Dit is al weer een hele tijd geleden dat die in het maandblad De Dwerggeit stonden. Dat ik met Bart meteen aan die verhaaltjes moest denken kwam misschien ook doordat ik lang geleden op een vakantie wel eens heel veel maandbladen van De Dwerggeit meegenomen had en met mijn analytisch denkvermogen zou ik toen wel even ontcijferen wie dan de schrijver was. Is er helaas toen niet van gekomen en tot op de dag van vandaag weet ik nog niet wie de schrijver (of schrijfster) daarvan was. Vind het wel jammer dat de persoon zo in de anonimiteit weer verdwenen is. Opzich waren het kritische noten, maar als je de discussie openlijk aangaat en gewoon met respect en ‘zakelijk’ het beleid en de missie van de hobby benadert dan is het gezamenlijke doel toch om de hobby EN de dieren er mooier en beter van te maken!? Maar je kan geen discussie met een anonieme aangaan en vind dat zelf ook niets. Gewoon elkaar recht aankijken en even goed discussiëren en dan later goede conclusies trekken en het zogenaamde biertje samen aan de tap weer drinken. Enfin, met Bart en Sandra was het super gezellig op vakantie en was het echt ter verhoging van de feestvreugde!

Dan het geitennieuws.
Isa v.d. Kuzemer had duidelijk haar zinnen op Topline 22 v.h. Stapelbroek gezet. Want de feiten liegen er niet om. Ik had maandag 15 oktober Topline 22 weer opgehaald bij Jacob vandaan en i.p.v. dat ze pas op donderdag 18 oktober volgens haar cyclus weer rits zou worden, werd ze op slag weer verliefd op de knappe Topline 22 en werd ze de volgende dag al rits. Niet wetende dat ze in de hondenbench werd gestopt en naar Black Beauty ging, waar ze zich maar gedwee liet dekken. Zaterdag 20 oktober zat ze al weer te flirten met Topline 22 en weer ging ze op reis naar Black Beauty. We dachten dat het klaar was, maar ze zal wel denken, drie maal is scheepsrecht, ik probeer het een week later nog een keer. Zaterdag 27 oktober weer rits en die lange blonde blanke man is er nu toch niet en die andere grijze vrouw kan mij toch niet in de kist krijgen. Ze had gelijk en nu is ze dus gedekt door Topline 22 v.h. Stapelbroek. Geen probleem, ben nog steeds super enthousiast over Topline 22 en eigenlijk word ik alleen maar enthousiaster. Wat blijft ie mooi en goed en qua totaalplaatje is het nog altijd een ‘lammetje’ maar wel heel veel kracht en de echte bokkenuitstraling.
Ook haar moeder Lissa 50 en de andere Isa’s zijn nu mooi gedekt. Echter onze oude snoepert, Linda 11 v.d. Kuzemer (die op de laatste keuring ook al met haar buurjongetje zat te spelen) vindt het blijkbaar ook weer te leuk en zal wel denken, dit zijn vast mijn laatste actieve jaren en laat mij ook nog eens dollen met Topline 22. Die is nu vandaag weer gedekt. Daar zit 6,5 week tussen! Zal vermoedelijk wel een vroege abortus geweest zijn denk ik dan en gelukkig dat we nu de bok in het hok hebben en het merken. Zo moeilijk het op te merken was het niet volgens mijn moeder. De bok was al stapelgek (ja, STAPELbroek) en de geit liet ook duidelijk van zich horen. Deurtje open van de bok en die stond meteen voor het hok van Linda 11.

Dit wordt dus een lang aflammerseizoen, gelukkig zijn de eerste geiten wel echt duidelijk drachtig en is het ook zo weer 4 januari.

 

Leave a Reply

  

  

  

Archief