Topline 22 naar zijn laatste liefhebber(s)

Afgelopen zaterdag Topline 22 weg gebracht voor zijn laatste liefhebbers. Bertus Blokzijl heeft op zijn site een super leuk stukje over de liefhebbers van de dwerggeiten, er is echter nog 1 categorie die ze ook lief hebben. Deze genieten er met het hele gezin en zelfs meerdere gezinnen van.
Topline 22 heeft bij ons in de stal vijf super nazaten achtergelaten en daar zijn we zeker zuinig mee. De bedoeling was om Linda 11 en Linda 23 dit jaar weer door hem te laten dekken. Linda 23 is gelukt en is door de 5 dagen. Linda 11 was eind juli goed rits en sindsdien niet meer. Zelfde liedje als vorig jaar lijkt het weer te worden en uiteindelijk dit jaar pas op 8 april gelammerd. Daar hebben we geen zin in om daar op te wachten met Topline 22 en we houden nu al een best lammetje uit deze combinatie over. Vandaar dat zij nu dan ook maar bij Pedro mag. Pedro staat nu mooi in ‘het geitenhok’ en zo heeft mijn moeder het gemakkelijk met schouwen en dus de geiten laten dekken en kunnen de geiten ook niet door de verkeerde bok gedekt worden (verkeerd is in dit geval dochter door vader).

Heel misschien ga ik met Liana van Carpe Diem nog wel reizen als ze rits is. Hangt even van de dag (en mijn humeur) af, maar heb al een leuke combi in gedachten en dat is de mooie lange sierlijke roodbruinbonte Sjoerd v.d. Optimist. Hiermee kom ik dan toch weer in het Turkeyenhofbloed (vader is Topolino 75 v.h. Turkeyenhof) en via de moederlijn veel Ruthbloed met zelfs leuke scheuten Figaro bloed (ook via Turkeyenhof). Tevens vind ik koebont mooi en zit er zelfs zwartbont voor. Zou toch mooi zijn, een zwartbont lammetje uit Liana?

top22

Topline 22 v.h. Stapelbroek

Leave a Reply

  

  

  

Archief