Succesvolle laatste keuring van 2013

Afgelopen zaterdag 28 september de laatste keuring gehad en hiermee een lang en leuk seizoen afgesloten. Zo kwam ik tot de ontdekking dat mijn Liana het diertje is die van heel Nederland (en België) de meeste keuringen bezocht heeft. Dat zijn er slechts 8 en vroeger deden we dat zonder problemen. Volgens mij in de hoogtijdagen (net wat je hoogtij noemt) was ik zeker wel 10 keer per jaar inzender en dan ook nog eens 10 keer keurmeester en dan nog ging je ook zo maar nog bij een andere keuring kijken als je zelf op die zaterdag niets te doen had. Toen was er ook echt iedere zaterdag van mei t/m september een keuring en zelfs nog een wintershow en ook nog paar echte najaarsshows. Nu zijn we na 8 keuringen ook totaal keuringsmoe en vond ik het zelfs ook al mooi geweest.

Om nog even op Liana terug te komen. Afgelopen zaterdag liep ze weer een 1A en nu heeft ze dit jaar 5 x 1A gelopen en 3 x 1B. Dan lijken de 1B’s minder, maar niets is minder waar, want ze heeft iedere 1B omgezet in een reserve kampioenschap. Zo is ze dus 8 keer naar een keuring geweest en heeft ze iedere kampioenskeuring gezien en daarin heeft ze altijd meegedaan. Nu afgelopen zaterdag was ze ook weer nummer drie. Maakt me dan niet veel uit, natuurlijk vind ik een leuke titel super, maar de waardering voor het diertje is er niet veel minder om. Vooral niet van je collegafokkers die haar al meer waarderen.

Maar niet alleen Liana deed het zaterdag weer goed. Ook haar drie halfzusjes en allemaal van Topline 22 v.h. Stapelbroek dus, deden het super. De bonte Linda 24 liep een mooie 1B en moet nog even meer temperament in (zelfvertrouwen?) en Isa 4 en Isa 5 liepen allebei ook een super fraaie 1A. Isa 4 liep daarbij ook weer in de kijker tijdens de kampioenskeuring en daar ben ik zeker ook heel benieuwd naar hoe die volgend jaar is als ze haar eerste uitgroeifase krijgt en als jeugdgeit dan is.

Isa v.d. Kuzemer (in de volksmond al, ‘oude Isa’) was het hele jaar al wat te goed bevleesd en dat is niet minder geworden. Neemt niet weg dat het een super beste geit is en ze stond in een zware rubriek jongere geiten gewoon op de 1C plaats.

Good Old Geesje mocht ook weer een ere rondje lopen en er waren maar twee veteranen en hiervan kwam Geesje op kop en was ze weer automatisch kampioen. Heb mijn punt met haar nu wel gemaakt denk ik en we hebben nu al een super leuk groepje lammeren waarvan er volgend jaar zeker paar beste jeugdgeiten zullen overblijven. Ga dan ook maar met de grote massa meedoen en gewoon weer op de jeugd inzetten. Alhoewel ik het echt jammer vind als er op een keuring geen veteranen en niet veel oudere dieren meer komen.

Leave a Reply

  

  

  

Archief