24 april 2019 at 22:52

Storm raast in het hoge Noorden

Ja, gisteren weer eens een weeralarm… Storm en vooral in de kustgebieden en dus ook Groningen, welke kleur het geweest is, geen idee (ben toch kleurenblind, code oranje?), weet wel dat ik naar Zwolle tegenwind had en terugreis ging de auto harder (of was het toch het rechtervoetje die graag naar huis wilde).

Storm of the White Cottage is ook uitgeraast (volgens B.E. Kuipers in zijn mooie stukje over zijn beste zelfgefokte geit Indigo fan it Bûtenlân waren zijn Stormlammetjes vaak aan het zingen, vrolijke diertjes dan toch denk ik 🙂 ). Storm zelf was een zeer rustige bok bij Jacob Laning en heb hem daar verschillende keren gezien en vooral in het hok was hij een zeer aparte vertoning en met apart ook “anders dan de rest”. Wij zagen er wel wat in en Jacob had er nog twee geiten mee gedekt en zeker niet de minsten. Janis 294 van de Kikkert en de nationaal kampioen Janis 239 van de Kikkert. Op 2 januari kreeg Janis 294 twee geitjes en gisteren overdag (3 januari), tijdens de zware storm dus, kreeg Janis 239 maar liefst drie geitlammetjes. Super nieuwsgierig naar dit jonge spul en ook even benieuwd om de rest bij Jacob weer even te zien, meteen gisteravond maar even langsgereden… dit zijn de eerste en laatste lammetjes van Storm dit jaar en Jacob heeft zeker ook paar hele typische jeugdgeiten van Storm er nu staan. Misschien niet foutloos, maar welk geitje is dat wel? Ze zijn zeker enorm mooi in de maat en de maatverhoudingen en allen met een super mooi voorhandje en enorm snittige uitstraling. Geitjes die wij graag willen zien. De lammetjes zijn zeker te jong om te beoordelen. Luxe lijken ze zeker en ook goed in de verhouding. De opmerking van mooie luxe kopjes en mooie lange oren, hoorde ik ook toen we er met ons allen omheen stonden en ja, lange oren (geen hangoren) is iets wat altijd een goed teken is en dat zijn meestal de luxere dieren die ook goed willen groeien. Want ook al willen we ze niet te groot, er moet wel groei in het dier zitten.

Vervolgens ook Wadapatja 10 v.d. Kikkert bekeken. De enige zoon van Storm of the White Cottage die nu nog leeft? Van hem krijgen volgende week mijn twee Topline 15 geiten de lammetjes en ben enorm nieuwsgierig naar die combinaties en dus ook hoe Wadapatja 10 zich nu zelf ontwikkeld. Hij doet het goed. De lengteopdruk komt er nu mooi op (TE lang is niet mooi, maar een dier moet zeker een rechthoekmodel laten zien) en de voorhand wordt zeker zijn handelsmerk. Wat geweldig zit de hals op die bok, met een mooie halslengte en ook de benen zijn goed en vooral zeer mooi droog beenwerk. Voor de rest zat ie enorm dik in het haar en kun je hem niet echt beoordelen.

Met mijn mobiel even snel paar foto’s gemaakt van Janis 239 met haar drie lammetjes, zie ook vooral hoe mooi Janis 239 nu in de winter nog is…

Leave a Reply

  

  

  

Archief