Soms zit het mee…

Soms zit het tegen en soms zit het mee…
Afgelopen zaterdag de eerste keuring van dit jaar voor mijn dieren gehad en natuurlijk ben je extra nieuwsgierig hoe de eerste keuring van het jaar gaat. Vorig jaar niet echt een keuringsjaar gehad. De eerste verviel en vervolgens druk in de verbouwing en als je tegenwoordig op de keuringen goed mee wilt doen, moet je er toch wel veel tijd in steken. Ze moeten er qua voeding goed voor staan, mooi toilet en ze moeten willen showen. Deze ingrediënten had ik bij mijn meeste dieren afgelopen zaterdag redelijk goed voor elkaar en soms ook geluk hebben met niet de zwaarste rubrieken. Vooral bij de jeugdgeiten toch super zware rubrieken met echt allemaal hele beste en vooral fraaie geiten. En dan te bedenken dat dat vorig jaar ook de lammetjes waren waar toen ook wel eens gezegd werd dat de kwaliteit niet hoog was.
Ik had 9 dieren bij me en resultaat was 7 x 1A en 2 x 1B. Vervolgens kampioen boklam met de aangekochte Logan v.d. Vossenpoel, vooral zijn luxe en gemakkelijk showen viel op. Ook de aangekochte Jaklien van de Vossenpoel liep in de prijzen met een reserve kampioenschap (achter de dagkampioen). Wat een shower is die geit! Het mooiste hierbij was dat Jan Veenstra haar voor het kampioenschap voor bracht (wij doen nu bij alle leeftijden meteen de 1A’s en de 1B’s weer terug in de ring) en dat deed hij echt geweldig. Beiden liepen fier door de ring! Ongeveer 40 jaar geleden was hij zo goed als bij de oprichting van dwerggeitenvereniging Noord-Nederland en hij houdt een zwak voor dwerggeiten. Zelf heeft hij er nog altijd twee oudjes te zitten, maar fokken en alles wil hij helaas niet meer. Ook Jan Groeneweg heeft afgelopen zaterdag weer een tijdje het keuringsgebeuren gevolgd en een rondje bij de inzenders langs gemaakt.
Mijn grootste blijdschap zaterdag was zeker met mijn eigengefokte lammetje Maram. De kleur valt over te discussiëren of je dat wel of niet mooi vindt. Gelukkig heeft ze nog een mooie donkerbruine kleur en voor de rest valt ze onder de categorie bruinstippel. Ik ga er geen fanclub voor oprichten, maar ach, eentje in de koppel is best leuk moet ik toegeven. Ik heb haar altijd al als mijn favoriete lammetje bestempeld en dat maakte ze nu helemaal waar door zelfs kampioen te lopen! Natuurlijk waren er nog maar weinig lammetjes en moet je het in het juiste perspectief zien, maar dit pakken ze niet meer af en dit is echt mijn eigen foklijn. Haar moeder Liana zie ik voor dit jaar al weer geen keuringsgeit meer in, omdat ze te weinig wig zal laten zien, dus dan maar als fokgeit? Over paar jaar zal Liana dan ook weer een keuringsgeit zijn?

Aankomende zaterdag naar Leusden, maar daar met andere lammetjes heen i.v.m. de leeftijd en q-koorts entingen. Dan neem ik even paar hele jonge lammetjes mee, die vervolgens tot Nieuwe Pekela weer moeten wachten tot de volgende keuring. Zo heb ik voor de openshow in Den Ham eigenlijk ook geen dieren die ik echt kan inzenden of ik moet alleen met Jaklien en Logan heen gaan, maar om daarvoor een aanhanger achter de auto te koppelen, ook geen zin in. Er zijn keuringen genoeg en twee weken later is onze keuring in Vries al weer.

Hier de kampioensfoto’s en voor de rest helaas even geen foto’s, maar het zat deze keer echt mee dus 🙂

Cincopa WordPress plugin


2 comments to Soms zit het mee…

Leave a Reply

  

  

  

Archief