24 april 2019 at 22:52

(Site) update…

Met een site is het een kwestie van altijd bij blijven, oftewel update blijven. Dat geldt ook voor de software van mijn site. Ik heb mijn site onder WordPress gemaakt en daarbij kun je dan allerlei plugins installeren om bepaalde zaken te tonen. Zoals de kolom rechts en de foto’s publiceren en al dat soort zaken, dat zijn dan plugins. Nu krijg je steeds van al dat soort zaken en van WordPress zelf de melding dat er weer een nieuwe versie is. Helaas lukt het me al een halfjaar niet meer om bij te werken. Of hij blijft al in de updates hangen of het lukt wel en ik kan vervolgens de al reeds gepubliceerde pagina’s niet meer bijwerken. Denk hierbij o.a. aan de pagina’s als fokseizoen of keuringsresultaten. Dat zijn pagina’s die je steeds weer moet bijwerken en om die iedere keer weer opnieuw te maken, dan gaat de lol er heel snel van af. Vanavond heb ik weer geprobeerd om bij te werken en helaas… weer niet!!! (gelukkig maak ik steeds iedere keer eerst een back-up en kan ik die dan weer terugzetten). Wat dit betekent voor de toekomst weet ik niet. Op zich werkt alles nu goed en kan ik alles nu doen wat ik wil en is het best genoeg (voor mij). Of ik stop binnenkort wel met de site en heb dan ook eens een moment op de bank. Alles is zo langzamerhand al wel gezegd en het wordt allemaal toch een herhaling.

Best een leuk idee en dan blijft het voor de andere fokkers ook een verrassing wat er in mijn stal gebeurd en gaan we met z’n allen nog objectiever een keuring tegemoet en zelfs de vergaderingen. Of is dit de verkeerde kerstgedachte?

Zoveel heb ik toch niet met kerst. Behalve dat ik geen vrije dagen ken, eerder overwerken en de weekenden er nog bij. Die extra druk op het werk komt omdat ik met het financieel pakket werk en dan is er rond de jaarovergang altijd extra werk. Is het geen (papieren)reorganisatie die ‘even’ per 1 januari in het systeem moet, dan is wel het financiële jaar afsluiten. Deze keer staat het in het teken van ja, let op… de update van ons financieel pakket, want ook daar moet je soms een grote stap maken om weer bij te blijven. Dat hebben we net het tweede weekend van oktober gedaan. Dat was net na de derde kwartaalafsluiting en dan hadden we nog alle tijd om het voor het eindejaar allemaal netjes te krijgen, want je weet altijd dat je tegen bepaalde zaken aanloopt. Ja hoor, dat laatste hadden we goed ingeschat, echter kerst en oud en nieuw is weer sneller gekomen dan verwacht en helaas is nog niet alles verholpen. Nu maar de hoofdzaken en bijzaken goed van elkaar scheiden en zal aankomend weekend weer feest worden, maar dan niet het kerstfeest. Ja, dat krijg je er van als je beursgenoteerd bent, dan willen ze cijfers en resultaten zien en vooral de kwartaal en eindejaar cijfers zijn super belangrijk. Geeft niet, leer je weer wat zakelijk werken is en zakelijk communiceren. Want iedereen wil wel steeds een update krijgen hoe het nu met ‘zijn/haar probleem’ zit. Frustrerend is soms dat je dan meer bezig moet zijn met updaten aan de verschillende personen en de telefoontjes tussendoor krijgt, dan dat je de tijd krijgt om het echt op te lossen… maar soms werkt het beter om er met hun over te hebben dan het gewoon op te lossen… (ja, zijn westerlingen, haha).

Heb ik ook nog een update voor mijn site wat echt geiten betreft? Nog een dikke week en Geesje heeft als het goed is lammetjes of een lammetje. Verwacht er niet veel lammetjes uit en ze heeft al vaker een eenling gebracht en daar ga ik al weer vanuit. Hoop toch echt dat het dan wel een geitje is en wat als het maar gewoon een bokje wordt? Dan mag ze misschien toch wel heel snel vertrekken, want we hebben nog altijd te veel geiten voor ons geitenhok. Zo ver is het nog niet en door de jaren heen geleerd dat de tijd zelf ook selecteert en misschien vallen er zo paar anderen af en staat ze volgend jaar nog gewoon fier overeind. Het zal niet aan haar liggen en het bevalt haar goed in het hok en in het weiland, want ook daar heeft ze afgelopen jaar het leiderschap overgenomen… dat was haar manier om bij te blijven.

Dan is er weer een nieuwe maandblad (mag je nog maandblad zeggen met een uitgave van 9 x per jaar?). Alhoewel ik het jammer vind dat Sikko Bokma geen lid van onze vereniging is, leest hij wel mijn site denk ik, want ik herken steeds dingen er in die ik ook al meerdere malen aangehaald heb. Zo met de hoogtemaat tussen 47 en 55 cm. Ik denk dan toch dat 54,9 de bovengrens is. Ik vind het wel vreemd dat de dieren nu in verhouding minder diep in de borst zijn dan paar jaar geleden. Als ik op de keuringen rondkijk dan zie ik juist weer dieren die voor mij al bijna een te diepe borst en te weinig benen er onder hebben. Let wel, dit nog altijd wel binnen de totale hoogtemaat. Het blijkt dus bij een kleiner dier dat de verhoudingen met meten snel anders worden dan met een groter en ruimer dier. Sikko vindt de lengtemaat marge royaal, ik eigenlijk niet. Van mij mocht die marge ruimer en zo lang je een rechthoekmodel ziet is het goed en daarbij nog de charmante opdruk met hele mooie belijningen. Dat kan een gepast dier zijn en zelfs ook een lang diertje. Niet de langste is de beste, het gaat altijd om het totaalplaatje en bij de ene lijkt de lengte wel mooi en bij een andere lijkt die met dezelfde lengte te lang. Alleen wat doen we er nu aan? De Standaard weer aanpassen of met ons ALLEN het diertje echt mooi gaan vinden wat ook meer in De Standaard beschreven staat? Want het is steeds een wisselwerking tussen de fokkers en de keurmeesters en de keurmeesters zijn ook fokkers. Jammer wel dat Sikko voor de maatverhoudingen wel het geUPDATE boekje van De Standaard gebruikt, echter voor de plaatjes (tekeningen) zijn het weer de oude plaatjes.
Hoe herken ik dat zo snel? Vooral aan de achterhand. In de oude plaatjes zijn het wat ‘ronde konten’ en ik weet dat voor de update voor het nieuwe plaatje voor de bok gebruik is gemaakt van de achterhand van Feliciano van Carpe Diem en dat is niet dit plaatje.

Over Feliciano gesproken. Ook deze keer komt hij weer goed naar voren als fokbok. Zo krijgt Marlies terecht alle lof voor haar preferentschap en is dat weer een prachtig verhaal van Henk Derksen. Als ik dan het hele rijtje van haar nakomelingen lees en de paar foto’s bekijk dan is met afstand haar beste nakomeling Marlies 1 met als vader Feliciano (vind Arnold Asbroek zelf ook hoor!). Als we dan de discussie over lengte en type en belijning gaan voeren dan zijn haar dochters Marlies 1 en Agnes ook paar perfecte voorbeelden en dan hoeft de discussie niet lang te duren om te bepalen wat het mooist is…

En dan tadadadadaaahhhh…. de kerstpuzzel is er weer! Door de jaren heen ben ik één van de fanatiekste inzenders geweest en ik deed het al in de tijd van Mevr. Van Kranenburg. Toen helaas nog niet altijd foutloos, maar zijn vele jaren van foutloos geweest… Vind het altijd heel leuk om de foto’s te bekijken en probeer eerst alles uit het hoofd en dan later dubbelcheck of ze ook nog zo in De Dwerggeit hebben gestaan en merk dan dat ik ook er wel eens naast zit. Leuk toch altijd en je moet soms ook op allerlei andere dingen letten. Vooral vroeger werden er meerdere foto’s van een keuring van een diertje opgestuurd naar de redactie en werd de ene geplaatst bij de keuringsuitslagen en een heel andere van dezelfde dag kwam dan in de kerstpuzzel. Nu is het eigenlijk altijd exact dezelfde foto. Ook niets meer aan toch? 🙂
Maar verdraaid, die donderse Marco Snip heeft mij weer gestrikt om mijn medewerking te verlenen en nog wel aan de foto jureerwedstrijd. Kan toch niet moeilijk zijn? Je hebt alle tijd om er rustig naar te kijken en je hebt zelfs De Standaard bij de hand en dan is het toch simpel ze even in een volgorde te zetten en het commentaar er bij te zetten? Ik kan u verzekeren… ik heb paar keer gekeken en ik ben er zelf nog niet uit en er staat bij dat de juiste volgorde dus door mij bekend gemaakt zal worden. Er is geen echte juiste volgorde bij een jureersport en smaken verschillen en ik kan mij ook in vele versies vinden. Ik hoop wel dat de goede punten van de dieren door de meesten gezien worden en de iets mindere punten ook en dan is het maar net waar leg je net wat meer accent op en een stilstaand beeld heeft z’n voor- en nadelen. Zo ga je automatisch bij bepaalde dieren en standen zelf wat corrigeren en bij een andere doe je dat niet. In dit geval moeten we precies afgaan wat we nu zien en hoe de dieren staan en de ene staat net wat gunstiger dan de andere.

Zo, dat was denk ik mijn laatste update voor dit jaar… jammer dat het up to date blijven altijd zo veel tijd kost en niet iedere verandering is een verbetering en al die tijd en energie wat je kwijt bent om bij te blijven had je ook voor andere (leuke) dingen kunnen gebruiken (waar ik nu weer mee achterloop).

Ook ik zal maar met de meute mee doen en u allen hele fijne feestdagen wensen en een super gezond en gelukkig 2014!

6 comments to (Site) update…

Leave a Reply

  

  

  

Archief