24 april 2019 at 22:52

Linda 11 v.d. Kuzemer Nationaal Kampioen!

Vorige week had ik al geschreven dat we onze beste oudere dieren moeten waarderen en zelf zijn we blij dat we nog paar leuke oudere dieren hebben. Ben afgelopen zaterdag maar met onze twee ‘oudjes’ naar de Nationale gegaan. Als eerste mocht ik met Geesje van Carpe Diem in de ring. Wel humor, was denk ik inmiddels al laat in de middag en dan moet je pas in de laatste rubriek oudere geiten een keertje in de ring. Geesje maakte haar debuut als 5-jarige geit op de Nationale en met een mooie conditie en goed commentaar kwam ik op een zeer leuke 1B. Helemaal blij mee.

Onze ander oudje was Linda 11 v.d. Kuzemer die haar debuut als veteranengeit maakte. Haar moeder (Linda v.d. Kuzemer) had als veteraan ook al eens een nationale titel gepakt en we rekenden nergens op, maar ik wist natuurlijk wel dat Linda 11 er goed voor stond en ze moest eens in de voetsporen van haar moeder treden. Haar baasje (mijn moeder) had haar super in conditie gekregen en goed doorgevoerd. In Blijham was ze ook al de kampioen en Linda 11 is een rare geit. Als ze niet wil showen, dan kan ze zich enorm verzetten en dan heeft ze een overgangsperiode dat ze netjes loopt, maar de spanning nog niet heeft en dan ineens gaat ze echt showen en dat kan ze dan evt. wel 100 rondjes vol houden.
Op een keuring met te snel naar binnen lopen, heeft me dat wel eens de das omgedaan. Dus ik moest even snel een beetje inlopen, maar het was eigenlijk toch te kort (stond de rubriek er voor met Geesje in de ring, maar die had Jacob bij het definitief opstellen al overgenomen). De eerste paar rondjes waren goed, maar net niet goed genoeg. Gelukkig moest ze plassen en toen ging het knopje echt om en ging ze showen. Ik mocht vooraan opstellen (stond nog maar 1) en de rest werd er later achter opgesteld. Ook tijdens het lopen deed ze de show goed genoeg en werd ze geroemd voor haar zeer mooie jeugdig type en zeer fraaie aansluitingen. Er waren twee rubriekjes veteranen, dus de strijd was nog niet gestreden, maar ik was ontzettend blij dat ze even later de kampioenstitel mocht incasseren. Alhoewel de concurrentie van aantal veteranen niet groot was, zeven in totaal, waren er zeker paar super beste dieren en vind ik de redenatie ook heel gemakkelijk van; als er een andere fokker/inzender is die dacht een betere veteraan te hebben, dan was die echt wel op de nationale. Dus dit is echt op dit moment de beste veteraan van Nederland en België 🙂

Linda 11 v.d. Kuzemer Nationaal Kampioen Veteranen

Vooral mijn moeder is natuurlijk helemaal in haar nopjes met de Nationale Kampioenstitel en meteen komen de verhalen boven van dat dit wel 15 generaties eigen fok is uit onze eerste kampioensgeit, Moziek van Starkenborgh (gekocht als lammetje in 1980 en op 2-jarige leeftijd pakte die haar eerste titel, dat was een zwarte met schimmel(kleur)oren en neus). Het bont is er ingefokt door Figaro v.d. Kuzemer die van beide kanten in haar afstamming zit. Hieronder de foto van haar moeder Linda v.d. Kuzemer en haar oma Mona Lissa van Carpe Diem (via vader Hein van Carpe Diem, dus ook dit was weer een mooie kruisbestuiving van de twee Wiersma fokkerijen).

Linda v.d. Kuzemer, de moeder en hier ook veteraan

Mona Lissa van Carpe Diem, de oma, hier 2 jaar

Leave a Reply

  

  

  

Archief