24 april 2019 at 22:52

Lammetjes update

Gisteren even alles gecombineerd. De geiten moesten weer een nieuw voorraadje hooi en paar pakken stro. Deze keer met mijn aanhangertje vanuit Norg eerst naar mijn broer en daar hooi en stro ingeladen. Vervolgens snel naar de geitjes, want was benieuwd hoe ze het nu doen en had ze sinds dinsdagavond niet meer gezien. Het hok is goed geïsoleerd en een straalkacheltje houdt het mooi op temperatuur.
De eerste verschillen in lammetjes wordt al duidelijk en zelf ben ik al enorm blij met Julesa. Julesa lijkt heel goed in elkaar te zitten met mooie bovenlijn en prachtig halsje en kopje er op. Kijk maar eens hoe mooi kopje en brutaal ze kan kijken, deze foto is net tussen paar sprongen in en valt zo tegen om even een foto van een dartel lammetje te maken (ze is hier precies een week oud, zelfs op het uur af :-)). Het middenpad zijn ze nog niet gewend en het kacheltje staat daar ook, dus daarmee moeten ze nog maar even wachten voordat ze daar mogen racen.

Julesa 1 week oud

Julesa 1 week oud

Niet alleen Julesa doet het goed. Ook het bonte bokje (Matador 55) van mijn moeder lijkt er heel mooi in te groeien en is daarbij super luxe. Dit zijn twee stelletjes van Topline 22 en ook bij Jacob blijven de berichten van Topline 22 positief. Goed begin is het halve werk toch?

Dan heb ik nog Geesje met twee bokjes zitten en qua kwaliteit zit er heel weinig verschil in de twee bokjes en lijken ze allebei heel goed. Mooie opdruk met zelfs lange halzen en vooral Hilaris 2 is super attent. Qua bloedlijn nog eens bekeken en dan ziet het er allemaal in mijn ogen ook leuk uit. Geesje zelf heeft ieder jaar goed gepresteerd op keuringen en is qua bloedlijn zelf al een leuke mix van Roombergdieren met vleugje Turkeyenhof d.m.v. de zeer expressieve Rick 7 of the White Cottage. Vader van dit kroost is Formateur v.d. Mekkerpoel en Formateur is de enige nakomeling van de zwarte Entrepeneur v.d. Mekkerpoel die net bij het grote publiek bekend werd, maar helaas veel te vroeg overleden is (door vermoedelijk ‘het bloed’). Entrepeneur was de mooie sierlijke zoon van Bella die in 2011 heel imponerend paar grote ereprijzen in ontvangst mocht nemen. Ook de moeder van Formateur, Melissa 68 v.h. Turkeyenhof, is samen met haar worpzus Melissa 69 een geit die in 2012 meerdere mooie titels binnenhaalde. Ja, al met al mooie bloedlijnen en ik hoopte op een mooi geitje uit Geesje, maar hier word ik ook vrolijk van :-).

Hierbij even de afstamming van Hilaris 2 in excel, want zelf moet ik het altijd ook even ‘zien’ om het echt te begrijpen en misschien wordt hij wel mijn nieuwe fokbok voor 2013? Hilaris 2 van Carpe Diem (klik op de naam hier links).

Op de terugreis was mijn aanhangertje leeg en ik wist dat Klaas v.d. Ploeg geen goed stro meer had en hem gebeld of hij nog stro moest hebben, ja dus. Dus maar weer naar mijn broer en het lukte mij om 10 pakken stro in het karretje te krijgen en hup naar Klaas. Hier ook weer twee vliegen in één klap. Natuurlijk even de mooie geiten van Klaas bekeken en vooral Querida v.d. Veenhorst sprak me enorm aan. Haar moeder is de volle worpzus van Ursus 55 fan Oldhuystra Zathe en dit zijn zeer correcte dieren met ook nog een zeer aansprekende voorhand. Heel benieuwd naar die fokkerij verder en vooral omdat hij bij al deze dieren Black Beauty v.h. Rheewold ingezet heeft.
De tweede vlieg was natuurlijk dat Klaas weer mooi gered is voor de eerste tijd met stro en we kunnen elkaar op verschillende manieren helpen, maar de beste methode is nog altijd met daad toch?

1 comment to Lammetjes update

Leave a Reply

  

  

  

Archief