24 april 2019 at 22:52

Koud hè?

Ja, heb eigenlijk niet echt nieuws. Vind het koud en gelukkig zijn onze lammetjes al paar weken oud en hoeft de volgende pas volgende week dinsdag (als de temperaturen hopelijk weer wat hoger liggen). Kan het met het kleine kacheltje mooi boven nul houden en gelukkig nog geen problemen met de drinknippels gehad.

Afgelopen weekend Linda 20 v.d. Kuzemer (bruinbonte jeugdgeit van Linda 11 x Little Ship v.d. Balkweit) naar Jan de Vries in Musselkanaal gebracht en natuurlijk samen met haar twee bokjes van dik 2 weken oud. Jan had het hok weer een hele mooie facelift gegeven en heeft nu 6 ruime geitenhokken. Twee daarvan waren vol met stro en hooi en vier nu met geiten. Er stonden nog twee geiten op punt van aflammeren, maar die hadden er nog geen zin in met dit koude weer. Benieuwd wat daar straks bijkomt en Jan & Inge en de kids, hebben (weer) zin in de geitenfokkerij en weer leuk te zien hoe fanatiek Jan al weer is. Hij gaat zich in no time weer ‘inlezen’ in de fokkerij en het voeren is ie zeker niet verleerd. De geiten stonden ondanks de kou er mooi voor en hij voert ook geitenmuesli, daar zijn ze gek op! Ook maar eens proberen dus…

Door deze actie heeft Isa van de Kuzemer nu ook haar eigen hokje straks en die gaan we pas bij de moeder vandaan halen als ze volgende week gaat lammeren. We willen nu geen onrust meer net een week voor het aflammeren en ze zijn samen zo relaxed in het hok en ook met het eten is er geen enkel probleem. Benieuwd wat daar volgende week weer uitkomt, maakt ons niet echt uit. Leuk bokje uit die combinatie is ook welkom en hoop vooral dat Isa het aflammeren goed doorstaat, want ze wordt zolangzamerhand wel onze blikvanger in het hok.

Leuk in deze tijd van het jaar is wel te horen wat er allemaal geboren wordt en hoe alle combinaties bedacht zijn.

Leave a Reply

  

  

  

Archief