24 april 2019 at 22:52

Klein rondje Noord-Holland

Vandaag 17 maart met Bertus Blokzijl, Klaas v.d. Ploeg en Jacob Laning bij vier Noord-Hollandse collega hobbyisten langs geweest. Eerst even snel bij Klaas gekeken en de geiten beginnen nu goed te wennen in zijn nieuwe hok. Eindelijk het eerste geitje van dit jaar was er bij Klaas geboren en zag er goed uit en vooral het jeugdgeitje van juni van vorig jaar begint een heel apart geitje te worden.

Snel op weg naar Michiel en Hilda Groot en daar eerst een super gastvrij onthaal en hup naar de geitjes. Wat een super mooi hok en lekker warm (ja, de ene houdt van fris maar ik ben een koukleum en vind in een lekker warm geitenhok geitjes kijken altijd aangenaam). De lammetjes werden van verschillende kanten in een ‘leeg hok’ getoond en we maakten zelfs al de opmerking van; krijgen we steeds dezelfden te zien? Natuurlijk niet, maar de lammetjes waren behoorlijk uniform en deze fokronde lijkt weer veelbelovend. Zoals vaker gezegd kijken we zeker ook naar de moederdieren en ben altijd super benieuwd wat voor oudere geiten en vooral wat voor jeugdgeiten iemand in zijn hok heeft staan. We zagen hier zeker paar hele beste jeugdgeiten, fraai van type met prachtige voorhandjes en mooi in de verhoudingen.

Marco Snip was tegelijkertijd met ons aangekomen bij Groot en nu gingen we met Marco en Hilda & Michiel op naar Marco zijn geitenstalletje. Marco heeft enorm veel voor zijn hobby over en heeft de geiten niet thuis staan en niet alleen de afstand die hijzelf altijd moet afleggen om zijn geiten te voeren/zien, maar met alles moet hij altijd giga veel slepen. Want ook met de auto en zelfs de fiets kan hij niet tot het geitenhok komen en zo moet hij ook met al het voer slepen en ook als hij naar een keuring gaat, dan moet hij per geit al een behoorlijke afstand afleggen voordat ze in de kar kunnen en het wil smorgens voor een keuring ook wel eens regenen…
Nu was het droog weer en dus geen last. Marco had maar paar geitlammetjes (ook een klein stalletje) en vooral de jongere geit met haar lammetjes kon ons allemaal super bekoren.
Bij de ouderlijke woning van Marco kregen we een super heerlijke lunch voorgeschoteld van Marco’s moeder. Joke, super bedankt voor de gastvrijheid!

De tijd ging al weer veel te snel voorbij en op met ons allen naar Aad en Dave Zuurbier. Dave moest helaas weer werken en was net weg toen wij kwamen. Ze hadden dit jaar helemaal pech met aantal geitlammetjes. Twee geitlammetjes kon de groep wel bekoren. De ene was super lang met veel kracht, de andere had niet de extreme lengte, maar de lengte zal er zeker wel genoeg inkomen en die heeft een plus op haar voorhandje, waar ze heel parmantig in is. Hier drie zeer leuke jeugdgeiten die volle zussen zijn en alledrie hadden ze hun pluspunten. Leuke discussie hier weer over lengte en hoogtematen en helaas de perfecte geit bestaat niet en je wilt zo graag alle goede eigenschappen in die ene geit stoppen :-). Het mooiste geitje had trouwens ook nog een best broertje, toch een best spannetje en deze kwamen uit dezelfde geit als de drie jeugdgeiten. Beste fokgeit dus.

Het laatste bezoek was bij Cor en Agaath Plomp. Hier was het zeker moeilijk de lammetjes op echte waarde te beoordelen en we waren eigenlijk ook al door onze tijd heen. Qua jeugdgeiten heeft Cor ook paar leuke jeugdgeiten en qua jongere geiten heeft hij denk ik dit jaar paar echte toppers. Zal geen namen noemen (bij de andere fokkers ook niet gedaan en het keuringsseizoen komt al weer te dichtbij), maar vooral een drietal jongere geiten kon ons super bekoren.

Allen super bedankt en vooral ook mijn medereizigers voor de gezelligheid, want zo met z’n allen in de auto is de afstand van Cor naar mijn huis zo afgelegd :-). Ja, al pratend is de tijd snel voorbij en vandaag weer super gezellig gehad en met de volgende uitspraken sluit ik eerst maar weer af;
– we kijken nu ook wel heel erg kritisch hè?
– Bertus heeft een sterke voorliefde voor auto’s…

Leave a Reply

  

  

  

Archief