Keuring Andijk

Afgelopen zaterdag de gezellige keuring te Andijk gehad. Ik had zes dieren opgegeven, maar Liana groeit wel mooi, maar niet snel genoeg om de gewenste peervorm nu te bezitten. Binnenkort krijg ik prachtig hooi van mijn broer en zien of ze daar beter op reageert. Vooral met af en toe buiten en dan paar dagen binnen, dan eten ze binnen even weer slechter hooi en staat ze net wat te strak. Alhoewel ze zo in het hok er prachtig voor staat. Enfin, besloten om die thuis te laten en daarmee ook hopende dat haar lammetje Maram dan weer beter wilde showen dan in Vries. Dat was wel het geval. Ze is thuis zo ontzettend mak en ik loop zelfs met haar naar de buren en dan kan iedereen haar aaien en is ze vaak rustig, in de ring is ze dat helaas niet en mooi stil staan is er dan niet bij. Eenmaal in show dendert ze wel mooi door met als resultaat een 1A in de rubriek en wat mijn dag helemaal goed maakte, het reserve kampioenschap in een leuk bezette kampioensrubriek van de jongste lammetjes. Ze blijft mijn favoriet en is nu genieten en ik zie ook een mooie geit er in. Dat ging dus super.

De roodbruine jeugdgeit Junica had ik opgegeven met haar bruincontrastippel dochter Hannah. Hannah heeft echt een zeer fraai type en dat vind ik niet alleen, maar de keurmeesters gelukkig ook (zie ik het dus toch goed 🙂 ). Haar show is nog wat moeizaam. Maar ook haar concurrentie liep niet perfect door de ring en zodoende mocht ik op kwaliteit toch de 1A positie krijgen en houden. Haar moeder Junica liep een prachtige 1B in ook een goede rubriek jeugdgeiten. Met haar mooie roodbruine kleur en haar zeer korte glanzende beharing kwam ze schitterend over.

Van de Vossenpoels had ik weer Jaklien en Logan opgegeven. Jaklien is heel gemakkelijk met eten en die kun je met voeren redelijk naar je hand zetten. Vandaar dat haar conditie voor een opgedroogde geit echt nog bijzonder mooi is. Maar haar concurrentie was echt beter en een goede 1B in één van de beste rubrieken van de dag werd haar deel. Niets om voor te schamen en wat een belijning en show heeft ze toch!

Logan had ik opgegeven, maar woensdagavond tijdens het toiletteren was hij wat snotterig en stond er niet fris bij. De weken er voor at hij al slecht bokkenbrok en dit kwam zijn kracht niet ten goede. Toen besloten dat hij niet mee ging. Vrijdag was hij duidelijk weer beter en toen ook omgeschakeld naar gewoon de geitenbrok met haver er door en daar is hij weer gek op. Zaterdagmorgen deed hij nog heel demonstratief tijdens het voeren een proestje. Zo van, je neemt me echt niet mee hè? Nee hoor, niet getoiletteerd (alhoewel er maar heel weinig op zit) en waarom dan 2 x bijna 2 uur in de aanhanger, vervolgens daar een hele dag staan (liggen doen ze toch niet), nee, het bokje is me dierbaarder dan een keuringsprestatie. Want hoe dan ook, ook bij een super gezond dier is een keuring toch een ‘aanslag’ op de gezondheid. Bij thuiskomst stond hij me weer zo brutaal met z’n prachtige kop aan te kijken en net alsof hij dacht. Mooi zo, die reis heb ik lekker gemist en nu kan ik wel mijn komedie weer voor me houden. Vol pit stond hij al weer in het hok en keek me al vragend aan wanneer hij nu alle geiten in het hok mag dekken. Want die keus is nu echt gemaakt. Alles op Logan en niet alleen bij mij. Ook Jacob Laning gaat er alles mee dekken. Voor ons beiden is het qua bloed zeker fris genoeg en de bok heeft vooral de pluspunten die ik graag als gemeenschappelijke factor in mijn geitenbestand wil hebben. Dat is (buiten het aangenaam karakter welke hij ook heeft) een super fraaie kop en hals, een attente houding, een gemakkelijke show met veel souplesse en ook nog een mooie beharing. Als je dan ook zijn afstamming bekijkt met een zeer luxe fijn moedertje als Kelly v.d. Vossenpoel en oma Jessy v.d. Vossenpoel. Moeder Kelly is een dochter van Casa Rosa Grandeur v.d. Elsenburg en dat is weer een zoon van Casa Rosa v.d. Elsenbrug en die geit heeft afgelopen zaterdag ook weer super veel indruk op mij gemaakt. Via vader Lowietje v.’t Rooiveld (wat was die vorig jaar ook apart!) komt er ook veel leuk bloed binnen. Veel Wolfhaag en vrij vlot bij Melissa 47 v.h. Turkeyenhof. Al met al een mix waar veel goeds in zit.

Hier de foto van Maram van zaterdag (bedankt EJ).

maramandijk

Maram van Carpe Diem – Andijk

En van Inge kreeg ik deze mooie foto van Junica, bedankt Inge!

junica-andijk

Junica van Carpe Diem – Andijk

Leave a Reply

  

  

  

Archief