Junia en Liana

Mijn laatste geit van mijn vier Carpe Diem dieren had gisteren de uitgerekende datum en gisteren was ze al onrustig, maar stelde het nog even een nachtje uit. Vanmorgen zag ik al op de camera dat ze onrustig was, maar mijn moeder was er gewoon en die is zelfs handiger met de lammetjes vangen dan ik, dus ik gewoon voor mijn werk naar Utrecht. Om 10 uur keek ik vanuit Utrecht nog eens op mijn smartphone en alles leek nog rustig onrustig, het was wel duidelijk dat het vandaag zou gebeuren, maar voor hetzelfde geld werd het vanavond pas. Rond half elf keek ik weer op mijn mobieltje en ik zag mijn moeder al in het hok staan en er naast een lammetje en het beeld bewoog nog wat en ja hoor, ik zag al twee zeer donkere lammetjes. Dat was snel gegaan! Twee heldere donkere lammetjes zag ik en alles leek op de camera goed. Verheugd met dit nieuws liet ik het aan wat collega’s zien, de ene zag er al een lekker stukje shoarma in en vroeg me al, heb je ook nog schapen? en bij een andere ontlokte het bekende… ooohhh wat lief/schattig (juist vrouwelijke collega’s).
De bevalling was dus snel en goed gegaan, dat kon ik zo wel zien en mijn moeder met haar kleinzoon stonden nog mooi in het hok te kijken. Ik al bellen, want was natuurlijk reuze benieuwd naar het geslacht van het jonge grut. Ja, wat denk je? Niemand in huis die de telefoon opneemt… neem de telefoon dan mee naar de geitenstal, heeft ie ook super bereik! Maar dat zal wel een generatieverschil zijn dat wij altijd denken dat onze telefoon binnen handbereik moet zijn. Enfin, net tegen 11 uur kreeg ik mijn moeder te pakken en ja hoor, het waren twee geitjes en vermoedelijk zwart. De bespreking die ik van 11 tot 12 uur had heb ik niet veel van meegekregen, keek af en toe stiekem (nou ja, ze zagen het wel) op mijn smartphone en keek als mijn geitjes het wel goed deden… echt wel… die waren al dapper en stonden al mooi te drinken en de moeder is er lekker trots mee en tevens ook lekker gemakkelijk. Geen moeilijk gedoe en ook geen enkel probleem als je er bij in het hok komt en alles.

Gelukkig had ik het voor de rest super druk in Utrecht en ik wilde al eerder naar huis, maar lukte niet. Mijn vriendin had hetzelfde probleem en dus samen niet te vroeg thuis. Snel maar chinees eten gehaald, want het ongeduld om bij de lammetjes te kijken was natuurlijk groot. De lammetjes vanavond gezien en lammetjes van een halve dag oud zijn moeilijk op echte waarde in te schatten. De kleur is in ieder geval zwart. De ene gitzwart en de andere helemaal zwart. Daar zit dus geen verschil in, geen witte haar te bekennen en ook niet een lelletje of wat dan ook. Wel zagen we nu een klein verschil in model. De ene leek nog net iets luxer en ranker dan de andere. Of zal de andere net 100 gram zwaarder zijn? Dit wordt nog ontzettend moeilijk om ze straks uit elkaar te houden en ik geef nu met opzet al namen die niet meer al te veel op elkaar lijken, want anders vergis je je altijd in de naam. Nu is het probleem andersom, ik zou straks echt niet weten wie wie is.

Qua namen blijf ik bij ‘de jeugd’ en had nog paar Latijnse namen gevonden die jeugd betekenen en dat is Junia en Liana. Ben niet alleen ontzettend blij met zwarte geitjes, maar nog gelukkiger dat de moeder Fania goed afgelammerd is en op deze manier het best in keuringsconditie te krijgen en te houden is. Want volgens mij is dit mijn beste jeugdgeit en durf zelfs te zeggen dat ik qua type en ras (veel jeugd, prachtige voorhand, veel expressie en ze wil ook showen) de laatste jaren niet meer zo’n jeugdgeit in het hok heb gehad en ja, ze lijkt nu veel beter dan haar moeder als jeugdgeit en dat was niemand minder dan Felana…
Wat dit dan in de keuringsring betekent is een ander verhaal, daar bepaalt de concurrentie (die ook niet stil heeft gezeten) en de vorm van de dag en nog veel meer factoren de plaatsing. Dat maakt me ook niet uit. Ben zelf ontzettend blij met dit geitje en ook qua karakter is ze enorm aangenaam en ben daarom helemaal blij dat zij juist nu zelfs twee geitjes heeft gebracht.

Hier nog een foto van het drietal en kijk eens hoe dapper en blij de lammetjes de wereld al in kijken 🙂

Fania met Junia en Liana

Fania met Junia en Liana

 

Leave a Reply

  

  

  

Archief