24 april 2019 at 22:52

Junia en Isa gelammerd

Gistermiddag was het dan eindelijk zo ver. Junia (volle zus van Liana en ook zwart) ging lammeren en bracht vlot een bruin geitje en even later een bruin bokje. Op datzelfde moment ging Isa ook al lammeren en die begon met een bokje en kreeg gelukkig later nog een geitje. Dit zijn allemaal Pedro’s en het lijkt mij in eerste instantie al een geslaagd avontuur.

De lammetjes zijn per stelletje wel totaal verschillend. Bij Junia lopen twee lichtbruine lammetjes en het geitje is zelfs groter dan de bok en is voor een jeugdgeit ook nog een grote ook. Dit vind ik totaal niet erg, te groot wordt dit echt niet met zo’n klein moedertje en het hoeft van mij niet laaggesteld(er). Zoals sommige fokkers ook wel zeggen en waar ik mijzelf ook al jaren bij aansluit, een lammetje moet zijn als een veulentje, lange benen en luxe en de rest komt dan later wel. Vooral het geitje heeft een heel mooi lang halsje, op de foto valt dat minder op en staat ze net weer wat in elkaar en de foto is ook gemaakt met mobieltje ipv mijn nieuwe¬†camera (vergeet ik altijd mee te nemen). Het geitje noem ik Julinka (betekent ook jeugdig en daar had ik vorig jaar al wat meer namen voor klaar staan). Het bokje heet Paulo wat klein betekent.

Julinka

Julinka van Carpe Diem

De lammetjes van Isa lijken heel anders, in principe meer op hun moeder, wat langer en in eerste instantie nadruk op correct. Maar ook hier zie ik al de mooie halsaanzet en ze leken gisteren nog mooi donkerbruin. Hopelijk blijft dat zo. Hier ook een eerste indruk van deze lammetjes en bij mijn moeder is het namen geven niet zo’n probleem, even kijken waar je gebleven bent met de nummering.

Isa8M59

Isa 8 en Matador 59

Leave a Reply

  

  

  

Archief