Joshelyn en Saline allebei bokken

Vrijdag 20 maart ging eindelijk Joshelyn lammeren, smorgens zag ik al dat ze wilde lammeren, maar ze stelde het uit tot eind van de middag. Resultaat twee dikke bokken. Over de dag zag ik ook dat Saline wat ging veranderen en ik dacht, die doet het mooi ‘morgen’ (op de uitgerekende dag) en tegen 19 uur was ik nog in het hok met voeren. Daarna eten, douchen en zelfs wat bellen en we gingen film kijken. Toch rond 22 uur even op de camera kijken en dat was een verrassing, ik zag al twee lammetjes bij Saline lopen. Snel er heen (waarom die haast, ze liepen!?), en ik pakte eerst de meest luxe… bokje, toen wist ik de andere ook al wel en ja hoor, ook bokje. Van deze combinatie had ik graag een geitje gewild (had de naam Showgirl al voor het geitje en Showman voor het bokje), maar zo gaat het en vooral in deze tijd niet treuren als alles gezond is en moedertje Saline doet het super goed. Ook de nageboorte ging er zo af. Gezonde geit dus! De naam Showman komt van de film/musical The Greatest Showman. De muziek daarvan spelen wij nu in ons korps (een hitmix) en super leuke muziek en mooi om te spelen. Een ander muziekstuk die we spelen heet Froonackers Pride (waar een hele mooie euphonium partij in zit), vandaar het andere bokje Froonacker genoemd. Maar ook de muziek is al een week gestopt en voorjaarsconcert en alles is al ‘afgeblazen’…

Vooral in deze tijd, en ik heb gisteren al te horen gekregen dat ik tot minimaal 1 mei moet thuiswerken, merk je dat de geiten(hobby) weer de leuke/gezonde afleiding is. Ik loop er per dag nu een keertje (nog) vaker heen, je belt en appt/mailt wat met collega fokkers en dan is het niet belangrijk dat je de kampioen of niet hebt. Je moet gewoon genieten van de hobby met alles er om heen en voornamelijk van de dieren thuis. Zo ben je ook altijd bezig met de selectie en de toekomstige bokkenkeus en combinaties. Zo vind ik het zwartbonte bokje per week mooier en beter worden en ook zijn moeder de zwartbonte Linda 36 is in verhouding (ook dat) nog mooier dan vorig jaar en super mooie geiten in het hok. Ik ben al aan het puzzelen hoe ik het zwartbonte bokje ook in onze stal kan inzetten en dat kan straks in het seizoen ook de doorslag geven om bepaalde dieren wel of niet te houden. 

Hoe dan ook genieten van je dieren en hopelijk straks de echte lente en alles naar buiten en met mijn thuiswerken, kan ik er dan helemaal van genieten!

Leave a Reply

  

  

  

Archief