Jaklien 2 bokken

Toen ik een jaar geleden Jaklien v.d. Vossenpoel kocht, was het ook de bedoeling om er dit jaar een bokje uit te fokken. Echter halverwege het vorige seizoen begon ik al meer de kwaliteiten van Jaklien in te zien en kreeg ik al meer zin om met haar ook een bloedlijn op te bouwen. Toen ik haar bij Logan deed was de bedoeling voor het bokje al lang weg en hoopte ik op een geitje. Echter dit is niet bij Jaklien en Logan doorgedrongen. Vanavond heeft ze 2 bruine bokjes gebracht. Helaas en gelukkig hebben we het niet zelf voor het zeggen.

4 comments to Jaklien 2 bokken

 • Marinus

  Hallo Hilko dus hij kan toch geitjes leveren om je gerust te stellen zijn het meestal mooie geitjes dus dat komt wel goed bij jouw verder nog veel fokkers geluk groetjes Marinus

  • Hilko

   Hoi Marinus,
   Ja, er zijn ook al wel genoeg geitjes van Logan. Bij Jacob heeft hij al 14 geitjes gebracht en bij B.E. Kuipers 100% geitjes (3, een tweeling en een eenling). Bij Klaas helaas alleen bokken bij Marcella, maar dat zal vast ergens op Facebook staan zeker?
   Hoe bedoel je met zijn meestal mooie geitjes? Meer het idee van, als er weinig geitjes zijn, zijn het vaak beteren en als er heel veel geitjes geboren worden, dan lijkt het wel goed, maar zit de echte topper er ook vaak niet tussen. Gelukkig hebben we dit niet voor het zeggen en voordeel van weinig geitjes dat je niet in de verleiding komt om alle lammetjes aan te willen houden en alle moederdieren wil weg doen. Alhoewel ik dit jaar nog een keer een verjongingsronde in mijn stal wil houden. Zelfs Liana wordt gevaarlijk als ze straks zelf nog een geitje brengt. Dan ga ik denk ik liever met haar lammetje verder dan met haar zelf… dan maar geen veteranentitel met haar… Maar zo ver is het nog niet. Had al zoveel uitgedacht deze winter en komt tot dusver nog weinig van terecht. Dus eerst maar afwachten en dan pas de echte koers bepalen.

   Hoe gaat het met jouw lammetjes? En de moederdieren? Kom je dit jaar weer op de keuring met geiten?

   Gr. Hilko

 • Marinus

  Hallo Hilko,
  Heb je mooi 2 kansen op een mooie dekbok hopen dat je nog geitjes van Logan krijgt want ik zag her en der dat hij graag zijn eigen geslacht door geeft. Succes er mee groetjes Marinus

  • Hilko

   Hoi Marinus,

   Ja, zo moet je het maar weer bekijken. Kan wel paar geiten met zo’n bokje dekken. Eerst maar eens kijken hoe ze uitgroeien. En gisteravond dus de eerste geitjes bij Carpe Diem geboren. Daar ben ik heel blij mee.

   Gr. Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief