24 april 2019 at 22:52

Innovatief?

Ja, ik werk bij een werkgever die innovatief wil zijn. Tot dusver had ikzelf nooit wat met gadgets en nieuwe technieken en interesseerde ik me er ook totaal niet voor. Het is het bekende van ‘vraag creëren’ in plaats van voorzien in een behoefte. Zo was het bekende gele papiertje de ‘post it’ de bekendste uitvinding van; je dropt wat op de markt en je zegt dat iedereen het nodig heeft en massaal werd het gekocht en gebruikt. Bij de telecommarkt waar vroeger de telefoon en de televisie (en radio)  in een ‘levensbehoefte’ voorzag, wordt dat nu helemaal uitgemolken door internet er bijna boven te plaatsen (doe ik dus ook op alle manieren aan mee en zelfs met deze eigen website) en natuurlijk de mobiele telefonie en de tabloids met alle apps. Het is decadent, maar ik doe ook al helemaal in het spelletje mee. Heb een grote ‘platte’ TV (gekocht omdat ik bij de vorige olympische winterspelen de rondetijden van het schaatsen niet meer kon zien), heb internet en een laptop (maar zoveel komt die niet van de plaats), maar ook mijn moeder heeft internet en een laptop en… ja, let goed op… een IP-camera in het geitenhok hangen en nu heb ik sinds een paar maanden een Iphone4 mobiel. Met de IP-camera kan ik zelfs overal ter wereld (zo ver ga ik echt niet weg als er lammetjes geboren moeten worden hoor) via internet de beelden bekijken en nu met de Iphone4 en een geïnstalleerde app kan ik ook via de Iphone de beelden bekijken EN zelfs geluid (met 3G niet zo goed, met WiFi lukt heel best en op mijn werk kan ik een gast account voor WiFi aanmaken en de gast ben ik natuurlijk zelf 🙂 ). Zo, is dat niet een stukkie techniek of niet?
Mocht ik in de toekomst nog handiger zijn, dan kan ik zelfs hier naartoe de beelden versturen, maar doe dat ook nog maar niet, want alles bij elkaar wordt het er niet sneller op, hebben we al ontdekt. Hieronder even een plaatje zoals ik het dan kan zien, deze foto dus gewoon genomen vanuit Norg (maandagavond 21.25 uur 9 januari) van Felani van Carpe Diem. De geit die op papier aanstaande donderdag moet lammeren.Ja, zoals u kunt lezen, zijn wij er klaar voor. Alhoewel de natuur het grootste gedeelte of alles maar moet doen dus? Qua namen heb ik mijn gedachten ook al laten gaan en met Carpe Diem als stalnaam, leek het me ook wel eens toepasselijk om de lammetjes ook eens Latijnse namen te geven. Carolus betekent mannelijk en dat is zeker een mooie bokkennaam. Ziva betekent zee en helder & stralend en dat lijkt me een prachtige naam voor een geitje. Zal voor de rest nog wat namen bedenken, maar… eerst moeten er maar geitjes geboren worden! Begint nu echt spannend te worden, ik houd u op de hoogte…

2 comments to Innovatief?

 • ronnie klaassen

  Hoi Hilko,of het toeval is of niet,maar zoals ik al tegen je zei je krijgt veel inspiratie
  door de muziek van Pearl Jam.De namen voor de geiten en bokken die je nu bedenkt zijn super geweldig.Mooie namen.

  Gr Ronnie

  • Hilko

   Hoi Ronnie,
   Het idee van de Latijnse namen had ik al eerder, maar de inspiratie van de zeer leuke positieve reacties die ik op mijn site krijg en door de geitenhobby in het algemeen is zeker enorm groot. Vooral met elkaar over de fokkerij(en) praten vind ik super en daarbij elkaar als persoon (en fokker) super waarderen waardeer ik al meer in deze prachtige hobby.
   Gr. Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief