Ik heb mijn wagen vol geladen…

Het kinderliedje heeft paar versjes, misschien kent u de tekst, ik heb het nog even op internet opgezocht. Ik zal de tekst hier niet verder neerzetten, maar feit is wel dat afgelopen zaterdag de Passat echt volgeladen was. Van te voren hadden we enthousiast gezegd, lekker gezellig met z’n vijven in één auto. Maar na een uurtje rijden zag ik in de binnenspiegel al dat het toch wel wat krapjes was op de achterbank. Maar zoals gezegd, al het lijden went en aan het einde van de dag waren ze zo aan elkaar gehecht dat het al langer duurde voor het drietal bij een bezoekje uit de auto kwam… (of doe ik de verkeerde interpretatie?).

De reden voor een auto vol was dat we als groepje op geitentoer waren gegaan. Het groepje bestond uit Bertus Blokzijl, Jacob en Frouke Laning en Jeanette en ik zegt de gek. Over de tour zeg ik niet veel, want Bertus heeft een verslagje en foto’s gemaakt en die komen vanzelf in De Dwerggeit. Wel kan ik zeggen dat het onthaal weer overal super was en we hele mooie geiten en lammetjes hebben gezien en ook super mooie (nieuwe!) stalletjes. We zijn langs gegaan bij Cor en Agaath Plomp, Bert en Yvonne Groentjes, Jeroen Winkel en zeker zijn moeder in de mooie stolpboerderij en als laatste in de officiële toer het nieuwe paradijsje van Marco en Jessy Snip (en Finn en Jimme!).

Zelf was ik al even op de dinsdagavond er voor vanuit mijn werk in Zwolle even bij Rik Bruggink (en zijn moeder natuurlijk) langs geweest. En wat ik daar zag, kwam ook in de toer van zaterdag weer terug. Het Averheino doet het nu goed! Rik heeft een stal met prachtige dieren en zijn bokken lijken nu ook overal goed te fokken.

Over het verhaal van de bokken. Ik was vanavond nog even bij de geiten en dan wil je de bokken van paar maanden wel wat aandoen. Vooral het bokje van Isa, die deed niets anders dan zijn moeder en vooral zijn zusje ‘pesten’ (hij dekt al bijna!). Dan wil je ze echt wel kwijt… wordt moeilijk om de bokken dan lang aan te houden.

Op dit moment hebben alleen de twee bokken van Liana van mij de status van, eerst aanhouden en de rest heb ik gemengde gevoelens bij. Qua bok hebben we ook een hele mooie Gauke x Linda 24. Echt heel goed van bouw en type denk ik, echter die is zo enorm wit dat ik er zeker niet mee ga dekken en ik denk dat de meeste fokkers dat niet willen. Als die mooi bont of mooi effen was, dan was dat zeker de beste, maar met zo’n kleur ga je toch niet fokken?

Over de geiten ben ik echt enthousiast en dit wordt echt een uniek jaar, want we houden gewoon ALLE geiten aan! Er gaat geen geit weg. Alle 7 volwassen geiten mogen blijven en de 3 lammetjes. Dat is dan samen 10. Dan komt in de herfst nog Delayla v.h. Oude Turfland de stal versterken en dan ben ik mooi op oorlogssterkte voor volgend jaar met 11 geiten en dan 12 hokken (deze zomer/herfst wordt er een nieuw hok geplaatst!).

Dit was het eerst weer. Wordt een druk jaar (is het al) en geen idee hoe veel updates er dan steeds van mij komen.

Leave a Reply

  

  

  

Archief