24 april 2019 at 22:52

Huis Te Koop

Ja, het belangrijkste nieuws van de afgelopen week is wel dat we het huis te koop hebben gezet. Alles super netjes maken voor de foto’s en voor de Openhuisdag die aankomende zaterdag 31 maart is. Vooral de vijver met de Japanse koi’s en de natuurfilter doen het zo goed, dat is nu een lust voor het oog en erg jammer om daar evt. afscheid van te nemen. Om een indruk te geven hieronder een foto van hoe helder het water is en hoe mooi de vissen zijn (de vissen zwemmen zelfs onderin en is daar bijna 2 meter diep en je ziet de bodem dus!).Ook het dorp Norg en de zeer leuke woonomgeving met alle faciliteiten en de gezelligheid willen we eigenlijk niet missen.
Waarom dan het huis te koop?
Heel simpel, we willen vrij wonen en mijn grootste wens is om de dwerggeiten weer ‘thuis’ te hebben, dus we doen dit puur en alleen vanwege de dwerggeiten(hobby)!

Is er ook dwerggeitennieuws van de afgelopen week?
Ja, afgelopen week maandag vergadering bij Jacob Laning gehad en zijn geitjes ook weer bekeken, zal er deze keer niet te veel over zeggen, maar wat een aparte jeugdgeitjes heeft ie (ja, Wat Apart Ja 🙂 ).

Afgelopen dinsdagavond zijn Fokko Trip, Henk Roelfsema en Jacob Laning bij onze geiten wezen kijken en het blijkt zeker dat ons groepje lammetjes behoorlijk uniform is, want de beste er uitzoeken valt niet mee (of is niet best genoeg?), maar een slechte zit er dit jaar tot dusver ook weer niet bij en ben dus echt nog blij met alle geitlammetjes.
Ook de lammetjes van Geesje x Felano zijn paar gewoon goede lammetjes. Het geitje heb ik ook Genera genoemd. Wilde weer een Latijnse naam en wilde ook met de G beginnen. Genera betekent ‘algemeen/hetzelfde’ en dit is uiteindelijk niet slecht. Bij de geboorte vond ik haar te gewoon en nu is ze nog gewoon, maar wel gewoon goed. Alles zit er goed aan en met een mooi kruis en goede benen en mooie verhoudingen. Op de lange termijn kan dit nog wel beter zijn en laat haarzelf dan niet de absolute topper worden, qua fokkerij kun je er veel kanten mee op en we laten haar zeker eerst rustig uitgroeien.
Vooral als we binnenkort wel voor het leuke vrijstaand huisje kunnen gaan, dan blijven zeker alle lammetjes en ben ik super benieuwd hoe dat allemaal uitgroeit tot jeugdgeit.

Nu is het wachten op Lissa 50 of the White Cottage die vandaag uitgerekend is van Felano. Ze is goed zwaar en de voorspelling is nu; twee dikke bokken! We zullen zien. Haar dochter van vorig jaar (Isa v.d. Kuzemer) was ook een heel dik lam bij de geboorte en die kwam er ook zonder problemen en dat terwijl Lissa 50 toen nog maar heel klein en fijntjes was.

Leave a Reply

  

  

  

Archief