Hier de eerste lammetjes geboren

Suzanne was gisteren (de 17de) al uitgerekend, maar die liet nog even op zich wachten. Ondertussen dacht het zwarte jeugdgeitje Alda (Julene x Sekuur), dan ga ik maar eerst en die deed het wel netjes op de dag zelf. Rond 19 uur bracht ze vlot twee geitjes. Een bruine en een zwarte van T100. Klein jeugdgeitje met twee lammetjes die allemaal eerst maar even kracht moeten krijgen. Toen bedacht Suzanne dat ze ook wel kon lammeren en vlot daarna gaf zij ook een geitje en een bokje. Deze zijn van Flinthipper v.d. Kikkert. Dit is de derde worp van Suzanne en alledrie de worpen nu een geitje en bokje. De eerste keer van Joshua, waar Joshelyn nog in mijn hok van staat. Vorig jaar van de zoon van Joshua, namelijk Sekuur en daarvan staat Saline nog in mijn hok te stralen (en Gaveman is het broertje er van, nog paar geiten drachtig van). En nu is Flinthipper de zoon van de volle worpzus van Sekuur x Baron v.h. Rheewold. Afwachten hoe dit uitgroeit, maar zeker paar mooie donkerbruine lammetjes en ziet er volgens mij ‘niet verkeerd’ uit. Dit duo gaat Vera en Danny heten (Danny Vera dus 🙂 ).

De volgende twee geiten zijn de oude witte Linda 24 en de zwartbonte Linda 36 en beiden drachtig van Gaveman. Natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar, maar dit eerste begin is natuurlijk al weer super!

Aldalammetjes

Alda met lammetjes

4 comments to Hier de eerste lammetjes geboren

 • Marinus

  Hallo Hilko, dat is jammer mag zelfs niet geschetst worden hij is zeker vruchtbaar hopen dat er verder nog een mooi bokje wordt geboren.

 • Marinus

  Gefeliciteerd, inderdaad een mooi begin. Groeten Marinus stal het Rheewold

  • Hilko

   Bedankt Marinus, heb vanavond het bokje Danny even verder bekeken, lijkt een prachtige kleinzoon van Baron, echter heeft hij maar 1 balletje, naar de keuring kan hij dus zeker niet, kan hij wel bevruchten? Maar beter niet mee fokken toch? Geeft niet, komen nog genoeg bokken en de Linda’s zijn ook nog rustig…

Leave a Reply

  

  

  

Archief