Hannah ook gelammerd

Gisteren is de laatste geit van dit seizoen gelammerd. Hannah bracht gistermiddag twee dikke bokken. Een gewone bruine en een lichtbruine contrastippel. Ik vind ze maar gewoon en ook de andere bokjes van Logan bij mij vind ik niet speciaal genoeg (gaan morgenvroeg 6 weg, waaronder ook de bokjes van november van Liana). Geitjes van Logan zijn duidelijk mooier en beter denk en hoop ik en volgens de bezoekers hoor ik die geluiden ook.

Dan is de totaalstand van dit jaar; 3 geitlammetjes voor mijn moeder uit 4 geiten. Zeker een goede score.

En voor Carpe Diem 5 geitlammetjes uit 8 geiten (geitjes uit slechts 3 geiten en de andere 5 hadden alleen bokken). Liana had in november al gelammerd en is nu gust (ik dacht al dat ze na 3 weken toen wel rits was, is dus vermoedelijk wel zo geweest, maar Logan zat toen net weer bij Jacob en ik vond het wel goed). Ik vind het nu ook wel goed dat ik door de lammerij heen ben. Vooral met het enten tegen Q-koorts is dat allemaal weer veel extra geregel. Ik ga dit jaar ook niet weer geiten eerder bij de bok doen en gewoon volgend voorjaar maar weer de volgende lammetjes. Hoe verleidelijk het soms ook is.

Qua aantal geitjes als Carpe Diem hoor ik nog niet tot de grote fokkers waar ik tientallen geitlammeren geboren hoor worden, maar ik voel me super gelukkig. Zijn 5 mooie lammetjes met in mijn ogen een aparte uitschieter in Julene van Carpe Diem. Dit lammetje is nu 2 maanden oud en eet sinds afgelopen weekend brood uit mijn hand, ik kan haar al compleet aaien en ze staat al tegen de voorkant op om lekker aangehaald te worden en schrik niet, ze loopt al prachtig aan het bandje mee! Hoe zo fanatiek? Nee, gewoon enorm veel plezier met mijn hobby en ik kan echt genieten dat zo’n lammetje dan alles zo leuk wil doen.

Over aantal geitlammetjes van mijn Carpe Diem fokkerij zat ik even de laatste jaren te bekijken (ook handig zo’n site), dan zie ik dat ik altijd maar relatief weinig geitjes heb gefokt, op vorig jaar na, dat was echt een uitschieter met veel geitjes.

Hier even het overzichtje van de Carpe Diem geitjes van de laatste jaren;
Jaar 2011 – 2 geitjes
Jaar 2012 – 5 geitjes
Jaar 2013 – 4 geitjes
Jaar 2014 – 2 geitjes
Jaar 2015 – 3 geitjes (en mijn moeder zelfs geen geitjes)
Jaar 2016 – 10 geitjes (een uitschieter qua aantal)
Jaar 2017 – 5 geitjes

Dus het grote hok heeft me vorig jaar wel meteen meer geitjes opgeleverd, maar veranderd daar niet meteen veel aan. Maakt me niets uit, het genot van dit aangename hok en hoe ik nu de hobby weer thuis beleef is SUPER (ik probeerde het woordje weer af te leren, maar hoort blijkbaar bij mij, dan maar gewoon blijven zeggen toch?) 🙂

2 comments to Hannah ook gelammerd

 • Marinus

  Hallo Hilko hopelijk zijn de bokjes er nog als we morgen als twente bij je langs komen succes verder met jouw geitjes tot morgen Groeten Marinus

  • Hilko

   Hallo Marinus,

   Dank je, maar de bokjes gaan morgenvroeg weg en jullie komen morgenmiddag 🙂

   Tot morgen!
   Ik dacht al, even te vroeg er op gezet dat ik mooie lammetjes heb, eerst jullie morgen maar afwachten…

   Gr. Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief