Geslaagde jubileum keuring Vries

Ik zal ook wat meer en kortere berichten op mijn site zetten. Anders komt het er nooit van. Zo lijkt het alsof ik vanaf de keuring niets meer voor de geiten doe. Maar het begint al als de keuring afgelopen is. Dan moeten de kampioenen op de foto. Ik begin meestal gelijk met de foto’s maken en als EJ tijd heeft dan helpt hij ook nog mee en dat is voor een nog beter resultaat, want één van ons krijgt dan toch vaak wel het mooie plaatje van het kampioensdiertje.

De volgende dag (of op de maandag) is het dan alle foto’s verzamelen en de besten er van uitzoeken. Deze ‘uitknippen’ dat ze beter tot hun recht komen en dan o.a. opsturen naar de websitebeheerder. Hier zit altijd weer veel meer tijd in dan je van te voren denkt. En dan zet Bertus Blokzijl ze vaak in no time op de NFD-site (inclusief de uitslagen!). Bedankt EJ en Bertus vanaf hier 🙂

Op dat moment zou ik ook mijn site kunnen bijwerken, maar heb meestal al lang andere plannen of sta weer op tijd en dan blijft het er dus eerst weer bij…

Onze grote jubileumshow was zeker super geslaagd met veel inzenders, veel publiek, veel dieren, hoge kwaliteit en weer warm weer en we hielden het droog tot de laatste kampioensfoto.
Ik had zelf maar vier dieren bij me. Weer de twee Vossenpoeltjes en Liana en haar dochter Maram. Liana was toch nog te dun en ze moest genoegen nemen met een goede 1C plaats. Zondagavond na een middag in het gras (en de zon) zag ze er weer veel mooier uit, maar daar heb je ’s middags op een keuring niets aan. Haar stippellammetje had deze keer niet de show die ze de vorige keer had (te weinig geoefend? of het nadeel dat de moeder toch dichtbij in het hok stond?). Ik had haar als grote topper en favoriet thuis gebombardeerd, maar een prachtige 1B is natuurlijk helemaal niets mis mee. Later op de dag bleek die 1B nog meer waarde, want de 1A van Marco Snip werd het kampioenslammetje. Jaklien van de Vossenpoel liep met haar verheven show weer een 1A en kon deze keer in het grote geweld geen extra titel mee nemen (heel terecht, wat een toppers liepen daar weer rond).
Het boklam Logan van de Vossenpoel wordt volgens mij alleen maar mooier en beter en groeit er nu echt goed in. Heeft ook met voeren te maken, want ik ben altijd voorzichtig om bokken die net bij de moeder vandaan komen meteen veel krachtvoer te geven. Probeer dat altijd wat te beperken en daarbij onbeperkt hooi en altijd vers water (emmer water in het hok, toch beter dan de drinkbakjes van mij). Hierdoor worden ze automatisch eerst altijd wat buikiger, maar dat gaat er dan als het goed is later weer vanaf. In dat stadium zit Logan nu en ik heb hem nu met voer ook al wat in balans. Hij krijgt ook bokkenbrok en dat was eerst ook voor hem wennen, maar nu is hij er gek op en eet snel en goed de bak leeg. Logan werd nu al voor de derde keer op rij kampioen en nu eens in een goed bezet deelnemersveld. Vooral zijn show ben ik zelf fan van en zijn prachtige hals en zeer sprekende kop en zijn souplesse in de bewegingen. Ook zijn karakter thuis is zo aangenaam. De keus was al gemaakt om hem veel in te zetten en daar hoef ik zo een maand voordat het dekseizoen begint niet meer van af te wijken. Hierbij een foto van hem (bedankt EJ, dit moest nog in de regen, maar Logan gaf er ook niets om… 🙂 ).

loganvries

Logan van de Vossenpoel

2 comments to Geslaagde jubileum keuring Vries

 • Mertens Chris

  Dag Hilko,

  Weerom een schitterende prestatie van Logan en zijn baas. Op de foto is hij ook erg mooi met veel uitstraling.
  Ook het krantenartikel is knap geschreven. “Het leven zoals het is” op de geitenkeuring.

  Proficiat,

  Chris ‘stal het Rooiveld’

  • Hilko

   Hallo Chris,

   Bedankt en ja het bokje wordt nu alleen nog maar mooier volgens mij, heel blij mee en super leuk gefokt!
   Soms beseffen we zelf niet hoe leuk deze hobby eigenlijk is, maar anderen zien het dan beter. Echt knap geschreven en zo is het leven op de keuring en in onze hobby toch?

   Jullie heel veel succes zaterdag in Alken. Het is voor mij even te ver om te komen kijken.

   Gr. Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief