Genieten van je eigen dieren

Ook Linda 24 is vorige week gelammerd, resultaat een mooi getekend bruinbont bokje en een te wit bruinbont geitlammetje. Foto’s helaas nog steeds niet genomen. Maar hiermee is de totaalscore van geitlammetjes in het hok op 12 gekomen! Dat van 10 geiten die gelammerd hebben en dus meer dan 1 geitje gemiddeld die afgelammerd zijn. Dat is een hoge score. Opzich wil ik nog niet selecteren en toch doe je het al volop. Je zoekt de favorieten, en je bent aan het vergelijken. Cisca was in de loop van de winter voor mij al afgevallen om verder aan te houden en vervolgens wilde ze de eerste dagen de lammetjes niet hebben. Toen werd die keuze nog gemakkelijker gemaakt. Dat is nu volledig omgeslagen en ze gaat nu juist heel goed met de lammetjes om. Die heb ik vanavond al naar een vriend van mij gebracht, want die wilde graag paar geitjes (meer voor zijn dochter, maar hijzelf en zijn vrouw vinden het ook enorm leuk) en deze lammetjes zijn door de eerste week al zo mak geworden. Dit is nu een leuk trio, geen bokje er bij en twee mooie bruinstippels, wie wil dat nu niet? 🙂  (de lammetjes worden nog wel qua naam omgedoopt, ze heten nu Daisy en Nobel, bedacht door de dochter).
Voor de rest waren er de laatste tijd al weer verschillende geitenactiviteiten. Een gezellige kascommissie met Evert Jan en Bertus. Afgelopen zaterdag onze voorjaarsvergadering en 2de paasdag een kort snel rondje met Maarten Vandervennet bij paar fokkers gedaan en ook andere fokkers die al een kijkje bij mijn dieren komen nemen.
Dan zie je weer genoeg beste dieren en krijg je ook de eerste meningen over je dieren te horen. Soms versterkt het je keuze van selectie en dan ga je weer twijfelen, ach, zo lang ze nog allemaal in een hokje kunnen zitten is het genieten van je eigen dieren het belangrijkste toch? Als jezelf je dieren maar mooi vindt en er plezier aan beleeft. De perfecte geit bestaat niet en je moet/mag kritisch zijn, vooral voor je fokkerij is dat belangrijk. Maar voor het genieten moet je het geitje in het hok hebben die je zelf vooral leuk en mooi vindt. Vooral nu met zo’n lekker warm hok en veel geitlammeren is het echt genieten van de lammetjes. Ik zal nog even snel kijken en dan slapen, snel is minimaal 10 minuten 🙂

Leave a Reply

  

  

  

Archief