Geitenvrienden…

Je hebt veel soorten vrienden en zal niet alle soorten opnoemen, maar een leuke groep is zeker de GEITENvrienden. Het leukste aan deze groep is dat je natuurlijk de gezamenlijke hobby hebt, maar daarbij ook enorm vriendschappelijk met elkaar omgaat en dat je niet alleen over de geiten praat, maar dat ook het medemenselijke (of is het meer diervriendelijker?) met elkaar omgaan en elkaar echt wat gunnen en je samen enorm veel plezier beleeft in en met deze prachtige hobby.
Zo werd ik afgelopen zaterdag rond 13 uur al opgehaald door drie echte mannen; Albert Berends, Dick Kattouw en Jan de Vries. Jan de Vries, bekende naam, maar wie is dat ook nog meer? Dat is die lange man uit Musselkanaal waar ik me zelfs klein bij voel en die al jaren geiten heeft gehad, echter de laatste 5 jaar niet meer. Af en toe kwam ie wel op een keuring te kijken en het bleef hem boeien. De kriebels werden nu weer zo groot dat hij vorig herfst weer paar geiten heeft gekocht en weer helemaal besmet is met het fokkersvirus (gesteund ook door Inge, bedankt Inge!). Samen met deze drie mannen ging ik op weg naar Klaas v.d. Ploeg. Klaas heeft net het nieuwe hok en de meeste geiten zaten nog maar 2 dagen in dit hok (met dank aan andere geitenfokkers die zonder problemen de geiten tijdens de verbouwing voor hem gestald hebben) en dus moesten die nog helemaal acclimatiseren. Klaas heeft de fokkerij drastisch omgegooid en heeft niet meer te grote geiten in zijn hok. Hopelijk heeft hij dit jaar ook eens geitlammetjes, dan zijn we super nieuwsgierig hoe alles dan weer lijkt. Ik denk dat dit ook een super stalletje met super leuke dieren weer wordt. Hier een kleine impressie van het hok met de enthousiaste kijkers en de eigenaar Klaas.


Daarna gingen we verder naar mijn stal en die van mijn moeder natuurlijk. De lammetjes van Wadapatja 10 lieten zich goed zien en ook de Beautiful lammetjes bij Linda 11 v.d. Kuzemer werden goed bevonden (ondanks de witte kleur van het bokje). Linda 20 v.d. Kuzemer was nog geen twee dagen afgelammerd, maar qua beharing staat ze er best mooi voor en Jan de Vries vond het ook een leuk aansprekend geitje en hij vind bont ook mooi. Had ik net met mijn moeder donderdagavond afgesproken dat Linda 20 maar ruimte moest maken voor onze overbevolking, ja, ik kan soms snel beslissen. Mijn moeder was vrijdag al creatief aan het denken geweest en had een hokoplossing gevonden, zodat we haar wel konden houden en slecht is ze zeker niet en ze wilde ook nog gemakkelijk showen. Dus… ze was niet meer te koop…

Linda 20 van de Kuzemer

Door naar Jacob Laning. Die heeft ook nog een hok vol geiten en in het middenpad liepen drie aparte jeugdgeitjes van Storm of the White Cottage (jammer dat ik niet even een foto gemaakt heb van een zwart jeugdgeitje, maar misschien ook maar beter, zo blijft het nog een verrassing voor deze zomer). Ook de jongste Stormpjes (en tevens laatsten) doen het super bij hem en er waren ook al wat lammetjes van Beautiful v.h. Bouwerschap. Die waren nog zo jong dat ze maar even wat tijd moeten hebben. Vervolgens daar de middagsessie gehad en lekker gezellig met z’n allen rond de grote stamtafel. De verhalen (en hapjes en drankje) kwamen op tafel en dan verteld Jan ook dat hij deze hobby zo gemist heeft en het weer zo geweldig vind hoe we met elkaar omgaan in (en door) deze hobby en dat dit echt een unieke super leuke hobby is. Geweldig toch? Zo hebben we weer een actief lid in ons midden en ja, dan moeten we ook maar met z’n allen zorgen dat ie in ieder geval weer geitjes krijgt waar hij zelf plezier aan beleeft en waar hij ook mee naar de keuringen kan gaan. Met deze gedachte heb ik mijn moeder weer gebeld en ja hoor, als we Jan er een plezier mee kunnen doen, dan moet hij Linda 20 maar hebben. Iedereen blij dan toch? (ondanks dat mijn moeder en mijn vriendin het wel jammer vinden, ze is ook zo mak en lief…).

Geitenvrienden is grensoverschrijdend en zo krijg ik super leuke mailtjes uit België van de geboren lammetjes en zie ik dat het inspirerend werkt met de geitensites onder elkaar en dat zeker mijn vriend Marco Snip uit Blokker ook weer inspiratie voor zijn site heeft (zie op mijn pagina “Links” – derde van boven). Toch leuk dat we zo met elkaar een hobby kunnen bedrijven toch?

Aankomende zaterdag weer op geitentoer… u hoort er vast wel weer van! 🙂

PS de twee bokjes van Linda 20 hebben we toch maar opgegeven voor het stamboek, dus weer twee Matadors er bij, Matador 51 en Matador 52.

Leave a Reply

  

  

  

Archief