Fella met dochter Madonna verkocht en weer geitenfokkers op bezoek geweest

Afgelopen week heb ik de zwarte jeugdgeit Fella met haar bruine dochter Madonna verkocht. Deze twee geiten hebben een super goed onderkomen gekregen bij Meine en Tineke, twee super enthousiaste dierenliefhebbers. Ze hebben slechts een vijftiental geiten en wilden weer verjonging in hun stal. Fokken doen ze namelijk niet meer met hun geiten en aangezien ze ook geiten hebben van hoogbejaarde leeftijd (rond de 15 jaar), is het leuk om er wat jeugd tussenin te hebben. Ze hebben al meer geiten van ons en die motiveren dan de oudere dieren weer om meer te spelen. Waardeer vooral de manier van het houden van de dieren. Snachts lekker binnen met altijd hooi op voorraad en overdag mogen ze zelf bepalen of ze in de grote weide willen lopen of lekker beschut binnen of zelfs beschut onder een super groot plateau waar ze ook overheen racen. Heb even paar foto’s gemaakt voor een indruk en hier zie je ook dat Fella en Madonna eerst even in een apart hokje bij de geiten zitten en zodoende even rustig aan de koppel kunnen wennen.

Cincopa WordPress plugin


Afgelopen zaterdag is een groep van de vereniging Zuid-West Nederland bij ons langsgekomen. Ze waren eerst naar Jacob Laning gegaan en vervolgens bij Dirk Notebomer (waar de bekende gehaktballen weer voor de hele groep waren). Daar heb ik me ook bij de groep samengevoegd en natuurlijk moest ik eerst ook zo’n lekkere gehaktbal van Griet Notebomer (ja, kwam er vroeger heel veel en voel me er nog altijd thuis).
Snel de geiten van Dirk nog even gezien en zijn jeugdgeiten groeien er al mooier in qua bouw en conditie. Ook paar hele mooie lammetjes heeft hij, dus we zullen weer zien hoe dat over paar weken al weer op de keuring in Buitenpost lijkt.
Vervolgens met de groep die bestond uit Ad en Bets Buurstee, Kees en Marlies van Nispen, Jaap en Lydia van Eck, Marian van de Burg en Henk Priems naar Oostwold gereden. Daar even gesplitst in twee groepen, omdat ons stalletje wel erg klein is en vooral het middenpad weinig ruimte heeft. Mooiste van zo’n dag is dat je dan ook met personen praat die je eigenlijk alleen van gezicht kent. Zo was ik onder de indruk van de kennis van Jaap van de geiten en alle afstammelingen die hij zomaar opnoemde. Jammer dat hij niet zelf met dieren naar de keuring gaat, maar voor de fokkerij EN de vereniging(en) zijn dit super waardevolle leden.
Vind het ook super dat deze hobby zowel door de mannen als vrouwen gewaardeerd wordt en ook in zo’n groep dat je met iedereen over de geitenhobby kunt praten en dat het allemaal ook dierenliefhebbers zijn. Het gaat niet om het kampioensgeitje, het gaat veel meer om de hobby in zijn algemeenheid en je kunt vanuit verschillende perspectieven deze hobby benaderen.
Vanaf mijn stal (en die van mijn moeder natuurlijk) doorgegaan naar het mooie nieuwe hok van Klaas v.d. Ploeg (die ook nog eens jarig was). Twee geiten staan nog op knappen van lammeren, maar helaas waren de lammetjes er nog niet. De andere lammetjes doen het goed en de geiten beginnen goed te acclimatiseren in het mooie verblijf.
Als laatste gingen we naar Pieter Sibma en daar werden behalve de beste dwerggeiten ook de stabijhonden zeer leuk gevonden en de appaloosa pony waar Géjanne zo enorm goed nu mee scoort. Even gezellig nazittend met de groep en ik hoefde maar een kwartiertje te rijden, zij moesten nog 2,5 uur rijden. Hoorde dat ze nog rustig bij de stal van Van Eck gekeken hebben en daar weer heerlijk gegeten hebben (ja, zijn toch Brabanders blijkbaar) en dat ze moe en zeer voldaan laat op de avond weer in hun eigen huis waren.

De geitentoeren zit er nu eerst weer op en we gaan ons nu echt serieus opmaken voor het keuringsseizoen, die in Noord-Nederland al over 3 weken begint… heb er weer enorm veel zin in!

Leave a Reply

  

  

  

Archief