24 april 2019 at 22:52

Felana ook gelammerd

Vanmiddag heeft Felana ook gelammerd en ze heeft twee geitjes gebracht! Hier ben ik ontzettend blij mee en heb nu drie geitjes en 1 bokje van mijn twee favoriete geiten (op dit moment). Vooral met drie geitjes voelt het nu al als een enorme luxe. Had de laatste jaren niet zo veel geitjes en vorig jaar slechts 2 geitlammeren als Carpe Diem in totaal en nu al meteen drie. Het belangrijkste bij het aflammeren vind ik altijd dat alles weer goed gaat en gezond is. Dat is dit spul zeker en het ziet er goed uit en mooi tweelingen en vooral voor Felana vind ik het super dat ze zelfs 2 geitjes heeft. Want wil haar zeker dit jaar weer in de keuringsring laten zien en ze is met haar 2 jaar nog maar een geitje van rond de 50 cm (als ze dat al haalt), niet dat dat het belangrijkste is, maar wel om te laten zien dat mooi midden in de standaardmaat fokken best gemakkelijk is en dat het dan ook mogelijk is om dan nog meer dan voldoende “geit” over te houden. Hoop door de combinatie met Wadapatja 10 dat in de lammetjes nog meer luxe zit en meer show… we zullen zien…
De namen; Ziva vind ik een schitterende naam en die mag de donkerste van het stel hebben (ook het eerst geboren) en dat betekent zee en helder & stralend. Dat ze maar mag stralen in het hok en weiland en evt. op de shows :-). Voor de andere ook een Latijnse naam en in de geest van haar familie; Fania en dit betekent vrij. Voordeel van niet weer namen die maar steeds één lettertje anders zijn is denk ik dat ze ook gemakkelijker te onthouden zijn wie, wie is. Want ook met deze twee zussen was het als lammetje vaak, wie is Felana en wie is Felani?
Oja, Alita was vandaag niet echt meer roodbruin, zelfs niet eens meer echt donkerbruin. Ze heeft wel paar mooie donkere pigmentvlekken, vind dat wel leuk lijken.

Cincopa WordPress plugin

Leave a Reply

  

  

  

Archief