24 april 2019 at 22:52

Eindelijk de eerste lammetjes!

Na paar dagen wachten zijn dan toch de eerste lammetjes geboren bij Felani. Een zwarte bok en een (rood)bruin geitje. De namen zou ik in de Latijnse sfeer doen en Carolus betekent mannelijk, dus zo mag de bok heten. Heb op de site van ’t Kimshof een hele mooie Latijnse naam gezien, namelijk Alita en Alita is afkomstig van het Latijnse woord ‘aliter’ dat ‘anders’ betekent en met vader Wadapatja (Gronings voor ‘wat apart ja’), lijkt me dat een mooie naam voor volgens mij een heel mooi luxe geitje. Ze heeft mooie verhoudingen en een mooi zwart koppie en lang halsje en lange oren! Ik ben er zeker mee in mijn sas en moedertje Felani is er ook blij mee en alles super gezond en geen problemen, dat is toch wel het belangrijkste.
Foto’s volgen morgen, heb weer een andere laptop en moet nog het een en andere installeren.

2 comments to Eindelijk de eerste lammetjes!

 • Dag Hilko,
  Proficiat met de eerste lammeren van 2012 voor stal ‘Carpe Diem’! Een geitje met de naam ‘Alita’ kan niet anders dan een topper worden ;). Nog veel succes met de aankomende geboortes! We wensen je probleemloze bevallingen en mooie dartelende lammetjes!

  Groetjes Juul – Sonja – Kim xxx

  • Hilko

   Hallo Familie,

   Dank jullie wel en ja, mooie geitjes verdienen ook mooie namen toch? Ik ben er in ieder geval zeer blij mee en we zullen in de toekomst wel zien hoe goed ze wordt. Vindt jullie Alita op de foto’s zeker jullie ‘schoonste’ geit (zo zeggen jullie het toch in België?). Het is bij jullie ook los gegaan heb ik al gezien en wens jullie zeker niet minder toe. Lijkt me leuk om deze zomer eens jullie geitjes allemaal te bewonderen.

   Gr. Hilko

Leave a Reply

  

  

  

Archief