24 april 2019 at 22:52

Een hobby voor jong en oud

Gisteren onze traditionele 2de paasdag tour gehad en dat weer met Sil, EJ en Marco en net voor België hebben we Kees ook nog opgepikt. Zo kwamen we met ons vijven precies om 10 uur aan bij Luc en Geraldine Dumortier en het nieuwe lid Jan Buyl was er ook aanwezig. Eerst maar de inwendige mens versterken en de verse paasbroodjes (apart voor ons opgehaald) stonden al klaar.
Natuurlijk later de geitjes kijken en mijn favoriet was hier zeker een hele fraaie bruine jeugdgeit van Heeckeren Coldplay x Melissa 65, genaamd Melissa 81. Wat een jeugd en uitstraling en daarbij heel goed in de afwerking. Ze moet nog even wat vlees krijgen, maar dat komt vanzelf wel. Alle lammetjes waren nog jong en zaten in een periode van moeilijk te beoordelen. Snel afscheid nemen van deze vriendelijke personen en op naar de familie Meiresonne. Daar zouden we ook ‘wat’ te eten krijgen…

Daar aankomend stond het terras voor ons gedekt. We werden compleet bediend en een uitgebreide maaltijd werd geserveerd en blijkbaar een echt Belgisch recept van patat met stoofvlees (en salade). Dat ging er lekker in en dat smaakte echt verrukkelijk! Je voelt je dan gewoon bezwaard dat je daar maar gaat zitten en zo’n maaltijd voorgeschoteld krijgt. Vervolgens vroeg de gastvrouw of wij dan met Adelin en Dimitri de geitjes wilden kijken, zodat zij de tafel kon afruimen en het dessert kon klaarmaken. Het moest niet gekker worden, maar we deden het natuurlijk wel.
Wat hadden zij de geiten er al perfect voor staan. Super in conditie qua bevleesdheid en beharing en allemaal al keurig netjes getoiletteerd. Mijn favorieten hier waren twee jongere geiten. Namelijk de bruine Model 3 en de donkerbruine contrastippel (paar stippen maar) Model 5. Model 5 is een super compleet geitje met een kaarsrechte rug en heel correct in al haar onderdelen en al zo mooi in conditie in alles. Wat een blikvanger dan. Zo met wat brokjes in de wei dan komt ook de staart er mooi op, helaas hoorden we van de eigenaren dat ze met haar show helaas niet altijd attent is in de ring en dat kost haar dan wat plaatsen, maar hoe dan ook blijft het een super geweldige geit. Dan de bruine Model 3, die heeft het vorig jaar ook al super gedaan en lijkt dit jaar ook meteen mee te doen voor de grote prijzen. Veel jeugd er nog op en veel uitstraling. Ik ben niet meteen fan van aparte kleuren, maar hier liep wel een heel fraai en best camelstippel lammetje en camel geitje. Wat een prestatie om met deze kleuren ook zo veel kwaliteit te fokken!
Na hier het heerlijke ijsdessert ook nog genoten te hebben moesten we weer snel richting Nederland. Maar wat een onthaal en je voelt je echt bezwaard en wat moet je hun voorzetten als ze eens bij ons zouden komen? Niet over nadenken, wij weer terug naar Nederland, en nogmaals bedankt.

Kees van Nispen is nog altijd in het bezit van IJsselland Nelleke en deze dame is al 9 jaar en nog altijd schitterend om te zien. Wat een hals en wat een voorhand. Ze is nog altijd super attent en vooral buiten in het weiland draaft ze er nog jeugdig op los. Dat is type en ras en wat een souplesse! Ondanks dat Nelleke heel veel bokken heeft gebracht, heeft Kees er toch een mooi gedeelte van zijn stalletje mee opgebouwd en ook die hebben datzelfde mooie type en die voorhanden er op. Dit kan ik enorm waarderen en ik ben dan ook blij dat deze tot paar keer toe voor Pedro van het Chaletje zit welke ik veel ingezet heb. Kees heeft ook weer leuke lammetjes gefokt en gelukkig dit jaar wel weer wat geitjes. Hier werd de inwendige mens ook weer voorzien en maar snel door naar de laatste stal in het zuiden en dat was Ad Buurstee.

Natuurlijk was ik enorm nieuwsgierig hoe nu de jeugdgeitjes van Pedro er uit zouden zien en Ad had er nog twee van. Attente dieren in het hok en vooral buiten viel Eveline van het Chaletje super positief op. Wat een kop en hals en uitstraling en fraai type. Hier zie je de combinatie van de Nelleke fokkerij gecombineerd met de altijd attente dieren van Het Chaletje. Heel benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld. Bij Dasha van het Chaletje liep nu ook weer een leuk stelletje, waarvan vooral het geitje ons zeer aansprak. Deze zijn van Wilco v.d. Cronenburg. Niet alleen de geiten van Ad zijn attent. Zijn kleinzoon Luka (schrijf ik dat goed???) is dat ook. Een super aardige jongen van 11 jaar die ook wel heel dichtbij opa en oma woont en die bijna alles van de fokkerij af weet en niet alleen van de dwerggeiten, ook met de kippen is hij druk bezig. We hadden hem vorig jaar ook al dieren zien voorbrengen en nu pakte hij ook weer een jeugdgeitje aan de band en dan kun je zien dat hij er echt gevoel voor heeft. Hij is de baas en met paar meter had hij de volledige controle en liep de geit perfect met hem mee. Dit geeft Ad ook weer veel energie om zo samen met zijn kleinzoon en wat geiten naar de keuring te gaan. Leuk om te zien en zo is de geitenhobby ook altijd bedoeld, een hobby voor jong en oud!

Wij zijn weer naar huis gegaan en het was weer een super gezellige (lange) dag in het teken van de geit, met heel veel lachen en overal een voortreffelijk onthaal en super goede verzorging. Iedereen bedankt!

Leave a Reply

  

  

  

Archief