De aan de dijk show

Was zaterdagmorgen weer vroeg opstaan voor een geitenkeuring, deze keer te Andijk in Noord-Holland.
Krijg zolangzamerhand al meer respect voor de ‘ouderen’ in onze vereniging die ook uren moeten rijden en hun dieren meenemen en het hele circus er omheen (thuis toiletteren etc.).
De prachtig mooie locatie beschikbaar gesteld door Groot en Groot en de opbouwers (tevens veegploeg) van Noord-Holland hadden er een mooie keuringslocatie van gemaakt, maar vergeet ook vooral de dames van de catering niet! Heerlijk waren de broodjes hamburgers en worst.

Wij kwamen natuurlijk voor de keuring en ik had Topline 22 v.h. Stapelbroek bij me en Lissa 50 of the White Cottage met haar drie Isa van de Kuzemer dochters. Vind het voor in de aanhanger en op de keuring voor de dieren in het hok wel heel handig dat de dieren heel goed met elkaar kunnen opschieten. Vooral deze vier geiten zijn zo rustig met elkaar dat ze lekker los in het hok kunnen blijven zitten en met de hooiruif aan het hok gehangen, kunnen ze mooi rustig overdag hooi eten en smiddags ook de wateremmer er bij in het hok.

De zwarte Topline 22 van het Stapelbroek is ondertijd al geen onbekende meer in de keuringsring en was stiekem al de favoriet voor de kampioenstitel. ’s Morgens in de rubriek kwam hij meteen op kop, maar de keurmeesters wilden toch nog even kijken of de tweede ook op kop kon en we moesten even met ons tweeën doorlopen. Ik mocht toch weer op kop en dit vanwege het mooie bokkentype welke Topline 22 bezit. Aan het einde van de dag met de kampioenskeuring had ik een bokje voor me die niet vlot wilde doorlopen (is wat anders dan hard lopen) en werd ik een beetje ingesloten (ja, er zijn ook tactieken binnen de dwerggeitenwereld). Dan wil Topline 22 bijna te graag vooruit en zit er zeker een goede showdrive in. Hij werd dan ook de kampioen.

Isa 3 van de Kuzemer

Bij de geitlammetjes hadden we Isa 3 en Isa 2 van de Kuzemer bij ons. Dochters van Felano van Carpe Diem x Lissa 50. Isa 3 mocht eerst op de tweede plaats staan, maar wilde niet echt doorshowen en moest vervolgens twee dieren voor laten gaan. Geen probleem en ze showde al veel beter dan paar weken geleden op haar debuut in Vries en ik heb nog wel het gevoel dat het gaat komen en dat ze er nog mooier in gaat groeien. Haar zusje Isa 2 kwam veel showender de rubriek binnen en die heeft haar rubriekje dankzij een goede show gewonnen. Ook Isa 2 moet er nog beter ingroeien en ze kreeg het commentaar dat ze wat zwaar in de borst is en dat begrijp ik ook volkomen. Denk echter dat het anders wordt als ze meer lichaam krijgt. Dan zal alles beter in verhouding met elkaar komen.

Isa 2 v.d. Kuzemer

Bij de jeugdgeiten mocht ouder halfzusje Isa (v. Wadapatja 6 v.d. Kikkert) weer in de ring komen. Bij Isa zijn de boklammeren al maanden er vanaf en begint ze nu wat stugger en minder wigvorm te krijgen. Stond helemaal terecht in een super rubriek op de derde plaats. Stonden echt twee super rastypische geitjes voor mij en vooral het kopnummer sprak mij ook enorm aan door de ideale combinatie van degelijkheid, kracht met een super fraai vrouwelijk type en veel uitstraling en perfecte show.

Isa v.d. Kuzemer

Ook moeder Lissa 50 of the White Cottage (v. Pearl Jam v.d. Roomberg en dat is een zoon van Shanna v.d. Roomberg) mocht in de ring verschijnen en die begint nu ook op conditie te komen. Ze kan ontzettend mooi en gemakkelijk showen, maar was een beetje wisselend nu in de show (ja, je vergeet vaak een volwassen geit thuis ook paar extra lessen weer te geven). Een hele fraaie 1B positie werd haar deel en ben echt blij met haar als geit zelf en zeker als fokgeit.

Lissa 50 of the White Cottage

Volgende week staat Blijham al weer op het programma en een week later dan de Nationale Bokkendag, waar ik natuurlijk met Topline 22 heen ga.

Leave a Reply

  

  

  

Archief